Circulus B.V. 

Reststromen toepassen voor biocomposiet productie

Circulus produceert met een toegewijd team en een eigen productie locatie in Noord Brabant circulaire biocomposiet producten.

Deze circulaire biocomposiet producten die gemaakt zijn van harde en zachte kunststoffen (PE, PP, EPS) die te vervuild zijn voor recycling. Deze kunststoffen komen van overheden (milieustraten) en bedrijven, via plastic bewerkers en recyclers, bij Circulus.

Het andere gedeelte van de biocomposieten is gemaakt van biomassa (bermgras) reststromen. De  biomassa reststromen komen van (semi) overheden en aannemers die maaiwerkzaamheden uitvoeren voor waarbij de biomassa reststromen hoogwaardig opgewaardeerd dienen te worden.

Door het werken met reststromen wordt het gebruik van fossiele grondstoffen vermeden met als gevolg een negatieve CO2-footprint en verminderde afvaldruk. Per ton toegepast biocomposiet wordt 1,8 ton CO2-uitstoot gereduceerd. Tevens worden er geen stortkosten in rekening gebracht bij de leverancier van de reststromen bij gelijke afname van biocomposieten.

Wanneer de biocomposieten bij Circulus worden ingeleverd, worden ze geshredderd en 100% gerecycled zodat er nieuwe biocomposiet producten van gemaakt kunnen worden.  Omdat Circulus een innovatief productieproces heeft hoeven de vezels niet meer uit elkaar gehaald te worden. Op deze manier kan de keten daadwerkelijk rond gemaakt worden.

Met het productieproces worden producten als reflectorpalen, oeverbeschoeiing, fauna rasters en geluidswallen geproduceerd voor de B2B markt. Circulus heeft de pilot fase achter zich gelaten en zit nu in de scale-up fase waarbij ze bezig zijn om meerdere productielocaties neer te zetten op strategische plekken in Nederland.

Profile picture for user r.speijer
Ruud
Auteur
Ruud is business developer bij Circulus B.V en heeft voordat hij begon bij Circulus meerdere projecten begeleidt en afgerond in het kader van reststroom opwaardering. Deze projecten variëren van het toepassen van rijststro in de Filipijnen, bioplastics maken uit afvalstromen van de rietsuiker industrie in Zuid Amerika en menselijke reststromen opwaarderen binnen vluchtelingenkampen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website