Circle of Parents 

Circle of Parents biedt een eersteklas ervaring voor het kopen en verkopen van tweedehands kinderkleding

Een ouderlijk probleem...

Welk probleem hebben alle ouders van jonge kinderen? Hun kinderen groeien sneller dan hun kleding slijt, wat zorgt voor overvolle kasten met te kleine, maar nog erg goede kinderkleding en constant nieuwe aankopen. Dit is zowel milieutechnisch als financieel gezien niet duurzaam en ouders zijn op zoek naar een goede oplossing. 

Ouders hebben een aantal online en offline alternatieven om kinderkleding te kopen en verkopen, zoals Marktplaats, Facebook-groepen, grotere online kledingmarktplaatsen en offline fysieke winkels. Maar de zeer brede focus van Marktplaats, Facebook en grotere online kledingmarktplaatsen maakt dat deze marktplaatsen niet goed ontworpen zijn voor kinderkleding. De fysieke winkel is een goede mogelijkheid om de kleding echt te kunnen voelen, maar een bezoek is in het drukke leven van de moderne ouder zeer tijdrovend. Ouders ervaren deze alternatieven dan ook vaak als chaotisch en onhandig. Bij Circle of Parents dachten wij: dit móét beter kunnen!

Met als oplossing Circle of Parents

Om dit probleem op te lossen hebben we Circle of Parents gecreëerd. Dit is een online platform waar ouders onderling makkelijker, veiliger en persoonlijker kinderkleding kunnen kopen en verkopen. Ieder kledingstuk dat een tweede gezin vindt, voorkomt de productie van een nieuw kledingstuk en bespaart alle grondstoffen die gebruikt zouden zijn. Door een shirt voor je dochter te kopen van een ander gezin in plaats van nieuw, bespaar je bijvoorbeeld ruim 1600 liter water wat gebruikt zou zijn in het gehele productieproces van dit shirt. Dat staat gelijk aan ongeveer 24 douchebeurten. En wat is het verschil tussen een tweedehands shirt en nieuw? Alleen de prijs en je positieve bijdrage aan de wereld.

Doordat onze website specifiek gebouwd is voor gezinnen en kinderkleding, vind je heel gemakkelijk binnen één minuut je nieuwe outfits met ons handige filtersysteem. Wil je kleding verkopen? Dan kan je binnen één minuut je foto's toevoegen, alle relevante informatie invullen en je kleding gelijk online plaatsen.

Circle of Parents is veiliger omdat het platform fungeert als betrouwbare derde partij tijdens transacties. Pas op het moment dat je als koper aangeeft de kleding in goede orde te hebben ontvangen, maken wij je geld over naar de verkoper. Is de kleding onverhoopt toch stuk of anders dan op het platform stond, dan krijg je altijd je geld terug!

Tot slot vinden ouders het belangrijk te weten waar hun kinderkleding vandaan komt en naar toe gaat. Circle of Parents heeft een persoonlijk profielen- en reviewsysteem en brengt een community van ouders uit heel Nederland samen met een gedeelde passie: kinderen, duurzaamheid en kleding. Door ons platform slim te ontwikkelen, kun jij de gezinnen die jouw smaak hebben blijven volgen en altijd op de hoogte blijven van hun nieuwste posts. 

Hoe werkt het?

Op Circle of Parents vind je gezinnen uit heel Nederland met dezelfde stijl als jij. Maak binnen één minuut je account aan en begin gelijk met verkopen of vind super makkelijk nieuwe outfits. Van ieder verkocht product gaat 90% naar de verkoper en 10% naar Circle of Parents. Hiermee kunnen wij het platform verder ontwikkelen en uitbreiden. Al 800 gezinnen hebben zich aangesloten om hun kasten op te ruimen, geld te besparen en duurzamer te kunnen leven.

Doe je ook mee?

Ga dan naar www.circleofparents.nl en sluit je aan! Samen maken we tweedehands kinderkleding de standaard.

 

Profile picture for user lucas_93800
Lucas
Auteur
Co-founder van het online platform Circle of Parents samen met David Soesan en Julius van Dijk. Onze missie is tweedehands kinderkleding de standaard maken. Dit doen wij met ons platform waar ouders van jonge kinderen onderling makkelijk, veilig en persoonlijk kinderkleding kunnen kopen en verkopen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social