Chocolatemakers 

De meest duurzame chocoladefabriek
Rodney & Enver

Tien jaar geleden zijn Enver en Rodney begonnen chocola te maken. Sindsdien is er veel gebeurd en onze chocola is inmiddels een begrip voor liefhebbers van heerlijke en duurzame producten. Sinds 2019 produceren wij solar-powered en emissie-vrij in onze fabriek in de Amsterdamse cacaohaven. Onze fabriek is een levendige plek. Het ruikt hier niet alleen altijd naar chocola, er gebeurt hier veel meer. Eén keer per jaar komt het zeilschip Tres Hombres onze cacao brengen, twee keer per jaar komen honderden fietsers vanuit Duitsland onze chocola ophalen en we organiseren voortdurend workshops en pairings waar we jou graag meer over onze idealen en duurzame werkwijze vertellen.

Bij Chocolatemakers draait alles om het creëren van de perfecte smaak. De chocola wordt emissievrij in Amsterdam geproduceerd maar ook de rest van de keten, van boon tot reep, is in handen van de chocolade-ondernemers. In elke origine wordt naar de specifieke behoeftes van mens en natuur gekeken en worden de juiste duurzame keuzes voor de boeren en de natuur gemaakt. En dat proef je. De 100% biologische chocola smaakt zo lekker omdat de boeren dankzij een leefbaar inkomen de tijd kunnen nemen voor de belangrijkste stappen van de productie. Genoeg tijd om te rijpen, fermenteren en drogen. Die kwaliteit proef je bij elke hap. En vergeet niet: cacaobomen groeien in de meest kwetsbare ecosystemen van onze planeet- de regenwouden. Het is simpelweg geen optie deze in gevaar te brengen.

Profile picture for user marije_1
Rodney
Auteur
Mede-oprichter van Chocolatemakers en ambachtelijke chocolademaker die het hele productieproces voor mens en milieu zo eerlijk en gezond mogelijk inricht. Van alles zelf doen met aandacht voor het ambacht en kwaliteit naar de opening van de duurzaamste chocoladefabriek ter wereld. Zijn missie: "een volledig duurzame alternatieve cacaoketen … en heerlijke chocolade".

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden