Changing the World - One Bite at a Time! 

Botanic Bites maakt onderscheidend plantaardig voedsel; sappiger, smakelijker, voedzamer, gezonder en duurzamer.

Choonk! Dat zijn oesterzwam voetjes van ons gered en smakelijk bereid. Ze kunnen nu verder verwerkt worden als tapas, bitterbal of saté.

Twee jaar geleden zijn we begonnen aan ons project om lekkere toepassingen te bedenken voor reststromen oesterzwamvoetjes. Nu lanceren we CHOONK!. De voetjes zijn het meest vleesige onderdeel van de oesterzwam. Helaas kan de boer juist dit deel vaak niet verkopen omdat mensen het te taai vinden. Wij maken van een nadeel een voordeel, als wij plantaardig voedsel ontwikkelen zijn wij namelijk juist op zoek naar natuurlijke ingredienten met lekkere smaak en stevige bite. CHOONK! zijn de geredde voetjes, smakelijk van ons bereid en klaar voor verder gebruik in tapas, worst, bitterbal of sateé. Wil je dit proeven? Dan bezoek ons op de Dutch Design Week in Eindhoven op het Ketelhuisplein van 20 tot 28 oktober.

Misschien klingt het voetjes verhaal bekent in je oren, wij zijn namelijk ook de bedenkers van Planti15, een plantaardige worst gemaakt van “reststromen” oesterzwamvoetjes, die 15 keer langer is dan een vleesworst. Waarom? Omdat men op hetzelfde stuk land tot 15 keer meer plantaardige eiwitten kan verbouwen dan dierlijke. Planti15 is dan ook geen worst die wordt opgegeten door slechts één persoon; 15 mensen delen het met elkaar.

 

Profile picture for user doreen_66762
Doreen
Auteur
Ik ben Doreen Westphal, food creative en oprichtster van Botanic Bites. Ik ben geboren in Oost Duitsland en in het jaar 2000 naar Nederland gekomen. Ik woon samen met mijn man en zoontje van zes in Eindhoven.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website