Chainable - Circulaire keuken 

Dé circulaire en modulaire keuken voor de zakelijke markt (zakelijke verhuurders). Het eerste circulaire Kitchen-as-a-Service concept.
Een modulaire en circulaire keuken met terugnamegarantie

Nederland staat voor een grote transformatieopgave; onze economie moet in 2050 circulair zijn. Woningcorporaties en beleggers hebben hierin een belangrijke rol. De huursector alleen produceert jaarlijks 40.000 ton aan afgedankte keukens wat tot een gigantische CO2-uitstoot leidt. 

Hierom maakt Chainable circulaire en modulaire keukens speciaal voor woningcorporaties en institutionele beleggers. Chainable biedt circulariteit en ontzorging voor een vast bedrag per maand. Door onze keukens te baseren op een frame, kunnen ze modulair opgebouwd worden en in gebruik worden aangepast waar nodig; uniek in de markt.  We bieden dit aan op basis van Kitchen-as-a-Service (K-a-a-S). Door de keukens aan onze klanten te verhuren, of te verkopen in combinatie met een terugkoop verklaring, houden we alle materialen in onze keten en houden we grip op onze afvalstromen waardoor we deze kunnen minimaliseren. Waar een standaard (lineaire) keuken gemiddeld 20 jaar mee gaat, kan onze keuken tot wel 60 jaar mee gaan doordat we gebruikte onderdelen kunnen refurbishen en "de schil" van de keuken kunnen vervangen terwijl het frame kan blijven staan. Zo hopen we met onze ketenpartners de keukenbranche te transformeren.

Met Chainable zetten we een ketenverandering in gang. Door afspraken te maken met toeleveranciers voor het terugnemen van de sub-componenten maken we hen verantwoordelijk voor hergebruik in de hoogst mogelijke waarde. Circulariteit en duurzaamheid staan centraal in alle bedrijfsprocessen van Chainable. 

We meten hoe circulair onze producten zijn. De keukens zijn op dit moment 82% circulair en we werken er elke dag aan om richting de 100% circulariteit te gaan. Door het gebruik van een stalen frame (waarvan al 25% bestaat uit gerecycled materiaal), is de 100% nog niet mogelijk. In vergelijking met traditionele keukens gebruikt een Chainable keuken ook 47% minder plaatmateriaal. Het plaatmateriaal dát we gebruiken, bestaat voor 90% uit herwonnen hout. De keukens zijn losmaakbaar, waardoor ze in gebruik kunnen worden aangepast of verhuisd. Na terugname van de keuken worden ze gerefurbished en elders opnieuw ingezet. We bieden onze keukens aan met Kitchen-as-a-Service (K-a-a-S). dit betekent dat onze klanten de keukens kunnen huren (inclusief service en onderhoud), of kunnen aanschaffen met een terugkoopverklaring en een servicecontract. Zo houden we altijd grip op de keukens en grondstoffen, prikkelen we onze leveranciers en partners om duurzamere en betere producten te maken en ontzorgen we onze klanten zo veel mogelijk.  

Wij zien dit als een fundamentele waarde voor een bedrijf in de 21e eeuw en zien niet hoe we als samenleving verder komen als we nu niet schakelen. We hebben gezien hoe de wereld de laatste jaren langzaam in actie komt en hoe er uren gepraat, gedebatteerd of geprotesteerd wordt over hoe de wereld zou moeten zijn. Dit is goed, maar niet genoeg. Wij geloven in practivisme, mensen die in hun dagelijkse bedrijfsvoering zoeken naar oplossingen, bewegingen in gang zetten en onze globale uitdagingen stap voor stap inperken. Zo bouwen wij samen de wereld van morgen.

 

Profile picture for user Simon
Simon
Auteur
Ik ben oprichter van Chainable; de circulaire en modulaire keuken voor de zakelijke markt.

Chainable introduceert het eerste circulaire Kitchen-as-a-Service concept. De keuken blijft in eigenaarschap van Chainable, waardoor hergebruik van materialen is gegarandeerd. De keuken heeft een lange levensduur, minder plaatmateriaal en is modulair opgebouwd. Met premium energiezuinige-apparaten maakt Chainable een einde aan energie-slurpende wegwerpapparaten.
Wereldprijs

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2021

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden