Chainable  

Chainable introduceert het eerste circulaire Kitchen-as-a-Service concept.

Nederland staat voor een grote transformatieopgave. Er moeten voor 2040 een miljoen woningen worden bijgebouwd, en de economie moet in 2050 circulair zijn. Woningcorporaties en institutionele beleggers hebben een belangrijke rol. De sociale huursector alleen produceert jaarlijks 40.000 ton aan afgedankte keukens. Daarnaast veroorzaken gas- en elektriciteitsverbruik 90% van de CO2-uitstoot in corporatiewoningen.

Hierom introduceert Chainable het eerste circulaire Kitchen-as-a-Service concept. Speciaal ontworpen voor woningcorporaties en institutionele beleggers. De keuken blijft van Chainable, waardoor hergebruik van materialen is gegarandeerd. Een Chainable keuken heeft een lange levensduur, minder plaatmateriaal en blijft circulair in gebruik. Door premium energiezuinige-apparaten beschikbaar te maken voor ieder segment met een vast bedrag per maand, maken wij een einde aan energie-slurpende wegwerp apparaten. Dankzij de nauwe samenwerking met ketenpartners tracht Chainable de gehele supply-chain van de keukensector versneld circulair te maken.

Ons doel is het creëren van een keukenwereld zonder afval.

Chainable streeft naar een circulaire, sociaal inclusieve en duurzame wereld. Ons concept reduceert enerzijds het materiaalverbruik van een keuken en anderzijds het energieverbruik van een woning. Het doel hierbij is de CO2 voetafdruk van de huursector reduceren. Wij streven er daarnaast naar om onze volledige supply-chain CO2 neutraal te maken en onze eigen bedrijfsprocessen CO2 positief. Naast het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk, willen wij actief bijdragen aan een inclusieve maatschappij. Wij hebben ons modulair kliksysteem zo ontworpen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deze in sociale werkplaatsen assembleren.

Wij zien dit als een fundamentele waarde voor een bedrijf in de 21e eeuw en zien niet hoe we als samenleving verder komen als we nu niet schakelen. We hebben gezien hoe de wereld de laatste jaren langzaam in actie komt en hoe er uren gepraat, gedebatteerd of geprotesteerd wordt over hoe de wereld zou moeten zijn. Dit is goed, maar niet genoeg. Wij geloven in practivisme, mensen die in hun dagelijkse bedrijfsvoering zoeken naar oplossingen, bewegingen in gang zetten en onze globale uitdagingen stap voor stap inperken. Zo bouwen wij samen de wereld van morgen.

Profile picture for user Chainable
Jordy
Auteur
Chainable introduceert het eerste circulaire Kitchen-as-a-Service concept. De keuken blijft in eigenaarschap van Chainable, waardoor hergebruik van materialen is gegarandeerd. De keuken heeft een lange levensduur, minder plaatmateriaal en is modulair opgebouwd. Met premium energiezuinige-apparaten maakt Chainable een einde aan energie-slurpende wegwerpapparaten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 272 leden