CarbonCancel 

CarbonCancel biedt een C02 calculator aan om de uitstoot van je hele leven te berekenen, reduceren en volledig te compenseren.

CarbonCancel streeft naar een klimaatneutrale wereld. Dit willen we bereiken door mensen op een eenvoudige manier inzicht te geven in hun persoonlijke emissies, en in controle te stellen over hun eigen uitstoot. Wij hebben een carbon calculator gebouwd waarmee mensen de CO₂-voetafdruk van hun hele leven kunnen berekenen. De data die we hiervoor gebruiken is afkomstig van CO₂ Emissiefactoren, onderdeel van Rijkswaterstaat. Het is dus speciaal ontwikkeld voor mensen die in Nederland wonen.

Gebaseerd op de uitkomst van de calculator geven we mensen tips om groener te leven. Daarnaast kunnen mensen een lidmaatschap afsluiten waarmee ze iedere maand hun voetafdruk compenseren via projecten die elders CO₂ wegnemen of voorkomen. De grootte van je maandelijkse contributie is afhankelijk van je CO₂-uitstoot. Met een lidmaatschap krijgen klanten ook toegang tot een uitgebreid dashboard met data over hun eigen voetafdruk.

Profile picture for user swinkelsjulian@gmail.com
Julian
Auteur
CarbonCancel is een initiatief van 4 jonge ondernemers met een passie voor de grote maatschappelijke problemen van onze generatie. Net als jij zijn wij op zoek naar manieren waarop we een verschil kunnen maken.

We zien veel mensen om ons heen die om het klimaat geven en de onweerstaanbare drang voelen om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen acties. Ook zien we dat het niet altijd makkelijk is om de eerste stap te zetten naar een betere wereld. Je kunt niet zo maar je huis klimaatneutraal maken of volledig klimaatvriendelijk consumeren. Maar dat betekent niet dat we bij de pakken neer gaan zitten.

Via CarbonCancel willen we iedereen de kans geven om klimaatneutraal te leven. Dit doen we door duidelijkheid te scheppen over de emissies die we allemaal creëren. Op basis van wetenschappelijk onderzoek geven we tips hoe je jouw uitstoot zo efficiënt mogelijk kunt verlagen. Uiteindelijk compenseren we de CO2-emissies die overblijven, zodat je binnen een paar minuten de klimaatimpact van je hele leven kunt cancelen.

Op deze manier hopen we mensen grip te geven op hun verhouding met het klimaat en maken we het makkelijker om de verantwoordelijkheid te nemen over je uitstoot. Een individuele schone lei, zodat we ons helemaal in kunnen zetten voor gezamenlijke oplossingen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social