CarbonCancel 

CarbonCancel biedt een C02 calculator aan om de uitstoot van je hele leven te berekenen, reduceren en volledig te compenseren.

Het doel van CarbonCancel is om inzicht te geven in de CO2-uitstoot van individuen, en om de overgang naar een klimaatneutraal bestaan te vereenvoudigen. 

Het begint met onze carbon calculator waarmee mensen de CO2 uitstoot van hun hele leven kunnen berekenen. Vervolgens geven wij gepersonaliseerde tips om groener te leven, gebaseerd op de uitkomst van onze calculator.

Daarna bieden we lidmaatschappen aan, waarmee je iedere maand je voetafdruk compenseert via projecten die elders CO₂ wegnemen of voorkomen. Ons projectenportfolio bestaat uit verschillende Gold Standard gecertificeerde initiatieven in ontwikkelingslanden die goed zijn voor het klimaat, maar ook een bredere sociale impact hebben. 

Onze leden krijgen ook toegang tot een uitgebreid en interactief dashboard met data over hun eigen voetafdruk. Hiermee kunnen ze actief aan de slag gaan met het verminderen van hun CO₂ uitstoot. Dit willen wij binnenkort verder ontwikkelen zodat het dashboard deels geautomatiseerd wordt met behulp van AI.  

Onze impact potentie is tweeledig:

Aan de ene kant maken wij op een leuke en toegankelijke manier iedereens CO2 uitstoot beschikbaar en inzichtelijk. Wij vinden dat je je voetafdruk net zo gemakkelijk moet kunnen bekijken als je bankrekening. Door middel van ons dashboard maken wij het mogelijk voor individuen om actief de verantwoordelijkheid te nemen voor hun CO2 uitstoot door duidelijk te laten zien wat de consequenties zijn van milieuvriendelijk (en milieuonvriendelijk) gedrag. Uiteindelijk willen wij het dashboard zoveel mogelijk automatiseren zodat je voetafdruk live bijgehouden en gecompenseerd wordt. 

Ten tweede versnellen wij de energietransitie in snel-ontwikkelende landen door te investeren in Gold Standard gecertificeerde projecten die CO2 uitstoot verminderen of projecten die CO2 extractie uit de atmosfeer bevorderen. Zo investeren wij bijvoorbeeld in de ontwikkeling van zonneparken, windmolenparken en herbebossing. 

Onze visie is om elk mens in staat te stellen verantwoordelijkheid te nemen over zijn impact op het milieu, en daarbij de krachten te bundelen in een wereldwijde transitie naar een gezonde en duurzame omgeving voor alle levende wezens op aarde. 

Profile picture for user swinkelsjulian@gmail.com
Julian
Auteur
CarbonCancel is een initiatief van 4 jonge ondernemers met een passie voor de grote maatschappelijke problemen van onze generatie. Net als jij zijn wij op zoek naar manieren waarop we een verschil kunnen maken.

We zien veel mensen om ons heen die om het klimaat geven en de onweerstaanbare drang voelen om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen acties. Ook zien we dat het niet altijd makkelijk is om de eerste stap te zetten naar een betere wereld. Je kunt niet zo maar je huis klimaatneutraal maken of volledig klimaatvriendelijk consumeren. Maar dat betekent niet dat we bij de pakken neer gaan zitten.

Via CarbonCancel willen we iedereen de kans geven om klimaatneutraal te leven. Dit doen we door duidelijkheid te scheppen over de emissies die we allemaal creëren. Op basis van wetenschappelijk onderzoek geven we tips hoe je jouw uitstoot zo efficiënt mogelijk kunt verlagen. Uiteindelijk compenseren we de CO2-emissies die overblijven, zodat je binnen een paar minuten de klimaatimpact van je hele leven kunt cancelen.

Op deze manier hopen we mensen grip te geven op hun verhouding met het klimaat en maken we het makkelijker om de verantwoordelijkheid te nemen over je uitstoot. Een individuele schone lei, zodat we ons helemaal in kunnen zetten voor gezamenlijke oplossingen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden