Candour 

Candour, een fashion-tech startup die bouwt aan de maatschappij van morgen

We bouwen met onze onderneming een digitaal platform voor circulaire kleding.

Hiermee helpen we (duurzame) merken die stappen willen zetten richting de circulaire economie met educatie, communicatie en circulatie op productniveau.

We geven fysieke textielproducten unieke digitale ID's en plaatsen bijbehorende unieke QR labels in deze producten van onze klanten. Deze labels worden in Nederland geproduceerd en zijn gemaakt van recycled polyester garen.

Wanneer consumenten deze labels scannen komen ze terecht in onze web-app, waarin ze:

  • Kunnen leren wat de circulaire economie inhoudt en wat er van hen verwacht wordt als circulaire kledingconsument.
  • Het verhaal en de impact achter hun product kunnen ontdekken (transparantie).
  • Via de app begeleid worden naar reparatie, resale en recycling d.m.v. een ge├»ntegreerd statiegeldsysteem (verantwoordelijkheid).

De app neemt de consument mee in de wereld van de circulaire economie en beloont deze voor het bijdragen aan de circulaire textielketen.

Onder de streep betekent dit dus dat we duurzame merken helpen met het versterken van hun boodschap, het transparanter maken van hun productieketens en het nemen van verantwoordelijkheid voor het recyclen van hun producten.

Wij geloven in een wereld waarin commercie een creatief samenspel is tussen merk en consument. We noemen dit in onze visie "Collaborative Commerce" en bouwen aan een ecosysteem wat dit gaat faciliteren.

De eerste versie van ons digitale platform is slechts stap een in deze reis, maar maakt in onze ogen wel al significante impact.

Enerzijds zijn we er dus voor de (kleinere) merken die stappen willen zetten in de circulaire economie, maar zelf niet de kennis, resources of netwerk hebben om dit zelf te doen.

Anderzijds mobiliseren en trainen we een groep progressieve kledingconsumenten om de circulaire consumenten van de toekomst te worden. Hierin worden andere dingen van consumenten gevraagd, en wij willen die dialoog faciliteren in onze community om samen naar een toekomstbestendig model toe te werken.

Het mooie van onze oplossing is dat het ontwikkelen om schaalbaar te zijn. Zo zijn we straks in staat om meer- en meer merken te ondersteunen met onze (of 3rd party*) labels en kan iedere reparateur, textielverwerker, reseller zich straks aanmelden als netwerkpartner. Hoe meer merken, consumenten en partners we aan boord krijgen, hoe beter onze oplossing werkt.

*Wat we hiermee bedoelen is dat onze web-app ook gebruikt kan worden door andere smart-label leveranciers, voornamelijk omdat we het vooral belangrijk vinden zo veel mogelijk consumenten te kunnen bereiken.

Profile picture for user huvenaars.haiko
Haiko
Auteur
Enthousiaste oprichter van Candour, gelooft in het verbeteren van levens door circulariteit, aan het roer van een piepjonge fashion-tech start-up.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden