BRAVICO 

BRAVICO is het eerste & enige online magazine over eenzaamheid

BRAVICO is het eerste & enige online magazine over eenzaamheid!

BRAVICO is een journalistiek platform dat jou helpt eenzaamheid beter te begrijpen en er gemakkelijker over te praten. We delen persoonlijke verhalen, prikkelende inspiratie én trakteren je op The Brave Ones: helden die taboes doorbreken en mooie dingen doen.

Wij benaderen eenzaamheid vanuit elk denkbaar perspectief. Positief en constructief, zodat jij er wat aan hebt. Dat doen we zonder weg te vegen hoe zwaar en klote eenzaamheid kán zijn. Met een open blik en een grenzeloze nieuwsgierigheid brengen we het onderwerp terug naar de menselijke maat. Eenzaamheid is namelijk geen individueel probleem, maar een gemeenschappelijke uitnodiging. Een uitnodiging om er waardevrij naar te kijken en er zonder oordeel mee om te gaan.

BRAVICO is subsidieonafhankelijk en bestaat door de bijdragen van betrokken mensen en bedrijven. Wil jij BRAVICO financieel steunen? Doneren kan heel makkelijk. Karma!

Ook iets bij te dragen? Mail hello@bravico.nl 

Be brave, be BRAVICO.

  • BRAVICO spreek je uit als brééfieko, de woorden brave en company zitten erin verstopt;
  • BRAVICO staat in de top-5 van de ASN Bank Wereldprijs 2018, categorie Mens & Samenleving; 
  • Oprichter Irene Campfens is opgenomen in de VIVA400 2019, categorie Wereldverbeteraars; 
  • BRAVICO is een geregistreerde merknaam; 
  • BRAVICO is als handelsnaam actief onder de KvK-geregistreerde eenmanszaak Irene Campfens. 

‘We willen allemaal een eigen plekje in de wereld. We willen erbij horen, ertoe doen. Maar soms kost het belachelijk veel moeite om zo’n plek in de samenleving te vinden. Dan werkt er van alles tegen. Dan zitten er vooroordelen en taboes in de weg. Dan moeten we aan verwachtingen en voorwaarden voldoen. Dan doen we ons anders voor dan we werkelijk zijn.

In de kern zijn wij mensen allemaal hetzelfde. We zijn sociale wezens en hebben meer gemene delers dan we vermoeden. Uiteindelijk heeft namelijk iedereen behoefte aan verbondenheid en genegenheid. Toch voelen veel mensen zich buitengesloten, ongezien, anders, eenzaam of ontheemd. Het voelt alsof er voor hen geen plekje is. Maar daarin zijn zij niet alleen. Ze weten het gewoonweg nog niet van elkaar.’

BRAVICO is dat ene plekje waar we allemaal zo naar verlangen. BRAVICO maakt van eenzaamheid een verbindingswoord. We brengen mensen samen met verhalen over dat wat ons nou juist verbindt: de eenzaamheid.

 

Profile picture for user BRAVICO
Irene
Auteur
17 jaar werkte ik in de acute psychiatrie, ambulant en thuis, in de opvang, op straat, met jeugd en in de openbare geestelijke gezondheidszorg. Eind 2017 sloot ik deze loopbaan af. Sinds 2018 ben ik werkzaam als freelanceschrijver, onderzoeker en oprichter van BRAVICO: het eerste & enige online magazine over eenzaamheid.
Wie nieuwsgierig is, leest meer over mij op https://www.irenecampfens.nl/.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 271 leden