BORO*ATELIER & BORO*MINI 

Het BORO*ATELIER is een kleurrijke, natuurlijke verffabriek met een missie: de textielindustrie socialer en duurzamer maken.

Boro staat in het Japans voor “gebruik alles, verspil niets”. Textielproductie, zonder verspilling van grondstoffen en talent! We bieden mensen de kans om zich te versterken door hun talenten te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.

Het BORO*ATELIER is gespecialiseerd in:

  • Natuurlijk verven van textiel, een unieke en veilige manier die niet-toxisch is en ook nog minder water verbruikt!
  • Zeefdruken & Stencilprinten met rijstpasta en natuurlijke inkt, op basis van planten en mineralen.

  • Naaien, het produceren van textielproducten, accessoires en specifieke eenmalige (kunst) objecten of producten.

  • Upcyclen van textiel producten, reststoffen of bestaande kledingstukken die worden geupcycled tot nieuwe producten.

Het BORO*ATELIER biedt biedt kunstenaars, ontwerpers en (mode) merken de kans om op kleine schaal sociaal, duurzaam en lokaal te produceren in Amsterdam.

Voordat synthetisch verven de norm werd, rond 1857 werd voor het verven van textiel uitsluitend gebruikgemaakt van natuurlijke pigmenten. De industriële revolutie bracht een snellere maar toxische manier van verven, hierdoor ging veel kennis over natuurlijk verven verloren. De textielververij is een grote vervuiler in de wereld. Door op basis van oude traditionele verfrecepten met de kennis van nu, nieuwe verfrecepten te ontwikkelen maken we het mogelijk om weer op grote schaal natuurlijk te verven. Een unieke manier van textiel verven die bijna niet op grote schaal in Europa te vinden is. Het duurzame en veilige alternatief voor synthetische verfstoffen om een duurzame impact mee te maken!

Profile picture for user info_72982
Lotje
Auteur
Lotje Terra en Celia Geraedts zijn de oprichters van BORO*MINI een nieuw duurzaam en sociaal babylabel.

BORO is een Japans gebruik en betekent 'gebruik alles en verspil niets'.

Onze missie is om een sociale verandering te maken in de textielindustrie. Door in het BORO*ATELIER uitsluitend plantaardig en natuurlijk te verven zonder het gebruik van schadelijke/toxische stoffen en de ambachten van natuurlijk verven, zeefdrukken en naaien over te brengen in een leerwerktraject waarbij we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpen naar een betaalde baan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden