BORO*ATELIER & BORO*MINI 

Natuurlijk gekleurde, unieke baby essentials van duurzaam biologisch katoen, handgemaakt met sociale impact in het Amsterdamse BORO*ATELIER

Wist je dat het verven van textiel het meest toxische onderdeel van de textielindustrie is!?

Dat deze toxische stoffen niet alleen het milieu ernstig vervuilen maar ook door de huid, ons grootste orgaan worden geabsorbeerd. De poreuze, gevoelige babyhuid is vier tot vijf keer dunner dan de huid van een volwassene en absorbeert daardoor nog meer.

Gelukkig biedt BORO*MINI de oplossing door textiel te verven op een unieke, veilige manier die niet-toxisch is en ook nog minder water verbruikt! Dit natuurlijke verfproces biedt een duurzaam en veilig alternatief voor synthetische verfstoffen omdat de verfstoffen afkomstig zijn van planten, wortels en mineralen en dus biologisch afbreekbaar zijn.

Precies wat de gevoelige babyhuid nodig heeft en waar een baby ongestoord veilig op kan sabbelen, want JA baby’s stoppen echt alles in hun mond.

Deze bijzondere, natuurlijke verfstoffen zorgen voor een helder en veilig kleurenpalet dat je gewoon op 40 graden kan wassen! Wel zo handig met een baby (-;

De sabbelveilige baby essentials van BORO*MINI worden met de hand gemaakt in het BORO*ATELIER in Amsterdam. Het BORO*ATELIER is een sociaal productieatelier waar een speciaal opleidingstraject wordt aangeboden aan langdurig werkzoekenden en/of statushouders. Sociaal verantwoorde productie met als doel de deelnemers te begeleiden naar betaald werk!

Het BORO*ATELIER is het eerste duurzame & sociale textiel productie atelier in west Europa waar op kleine schaal textiel genaaid, geverfd en bedrukt wordt met natuurlijke pigmenten op basis van planten en mineralen.

Het BORO*ATELIER produceert de natuurlijk gekleurde, unieke baby essentials van BORO*MINI en biedt daar naast ook ontwerpers en (mode) merken de kans om op kleine schaal sociaal en duurzaam te produceren in het atelier.

Het BORO*ATELIER is gespecialiseerd in:

  • Natuurlijk verven van textiel, een unieke en veilige manier die niet-toxisch is en ook nog minder water verbruikt!
  • Zeefdruken & Stencilprinten met rijstpasta en natuurlijke inkt, op basis van planten en mineralen.

  • Naaien, het produceren van textielproducten, accessoires en specifieke eenmalige (kunst) objecten of producten.

  • Upcyclen van textiel producten, reststoffen of bestaande kledingstukken die worden geupcycled tot nieuwe producten.

Het BORO*ATELIER biedt biedt kunstenaars, ontwerpers en (mode) merken de kans om op kleine schaal sociaal, duurzaam en lokaal te produceren in Amsterdam.

 

 

 

Profile picture for user info_72982
Lotje
Auteur
Lotje Terra en Celia Geraedts zijn de oprichters van BORO*MINI een nieuw duurzaam en sociaal babylabel.

BORO is een Japans gebruik en betekent 'gebruik alles en verspil niets'.

Onze missie is om een sociale verandering te maken in de textielindustrie. Door in het BORO*ATELIER uitsluitend plantaardig en natuurlijk te verven zonder het gebruik van schadelijke/toxische stoffen en de ambachten van natuurlijk verven, zeefdrukken en naaien over te brengen in een leerwerktraject waarbij we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpen naar een betaalde baan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social