Bomb 

You’re unique, you’re the Bomb!

Jij bent uniek en dat mag gezien worden. Eigenzinnigheid kent geen leeftijd. We ontdekken en verzamelen om tot de beste mix van producten, kleuren en prints te komen. Bomb zorgt ervoor dat elk kledingstuk een uniek exemplaar wordt. We leven in een wereld vol overvloed van materialen en producten en toch wordt er steeds meer geproduceerd. Waarom kijken we niet naar al het moois dat er al is en blazen we dit een nieuw leven in? Al onze producten zijn gemaakt van restpartijen en reststoffen, ofwel: pareltjes die anders weggegooid of verbrand zouden worden.

Bomb is opgericht door Lea Pauw en Noëlle As in 2019 in Amsterdam. Als modestudenten hadden ze een haat en liefde verhouding met de fashion industrie en ondernamen daarom actie. Met Bomb maken ze unieke duurzame items en hiermee gaan ze tegen het reguliere Fast Fashion systeem in. In het Bomb-atelier in Amsterdam vindt de productie van de Bomb-artikelen plaats. Video 1:

Video 2:

Bomb zorgt ervoor dat de overproductie van kleding en materialen een nieuw leven krijgt. Deze partijen redt Bomb van de verbrandingsoven.  Zo maken we van afgekeurde Ikea bankhoezen een tas, krijgen oude baseball jackets nieuwe stoffen in de mouwen en ga zo maar door. 

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze producten op een eerlijke duurzame manier gemaakt worden in Nederland. In het Bomb-Atelier wordt er met liefde aan elk product gewerkt. Momenteel werken wij nog zelf aan de productie van de collecties. Binnenkort zullen er mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn in het atelier. Wij als ondernemers willen graag helpen in het sociale aspect van de maatschappij. 

Bomb streeft ernaar om mensen te inspireren en om de wereld om ons heen unieker te maken met respect voor natuur en mens. 

Profile picture for user Bomb the brand
Noelle
Auteur
Ik ben Noëlle As en samen met Lea Pauw hebben wij het merk Bomb opgezet. We leven in een wereld vol overvloed van materialen en producten en toch wordt er steeds meer geproduceerd. Waarom kijken we niet naar al het moois dat er al is en blazen we dit een nieuw leven in? Bomb maakt van overproductie kleding en stoffen weer nieuwe unieke items!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden