Blooms out of the Box! 

Wij verkopen luchtzuiverende planten waarbij de verzendverpakking tegelijkertijd gebruikt wordt als waterdichte plantenpot!

Onze ambitie is om de wereld een stuk groener te maken! En dat doen we niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk! We verkopen namelijk groene planten die bewezen luchtzuiverende eigenschappen hebben.

Planten hebben ons ontzettend veel te bieden. Universiteit Wageningen heeft aangetoond dat mensen gelukkiger, productiever en vrolijker zijn met groene planten in de omgeving. Groene planten zuiveren de lucht van allerlei chemische stoffen uit printers, vloerbedekking, verven en ander kantoor of huisstof. En ze verhogen de luchtvochtigheid en laten de temperatuur prettiger aanvoelen waardoor het binnenklimaat zowel op kantoor als in huis aangenamer aanvoelt. We hebben daarom een assortiment planten gekozen met een sterke luchtzuiverende en vochtverdampende functie. 

Blooms out of the Box is ontstaan uit de groeiende online vraag naar planten. Het was een doorn in ons oog dat bij het verzenden van planten zoveel onnodige verpakkingsmaterialen werden gebruikt, die meteen na het ontvangst in de afvalbak belanden. Wij bedachten dat het superfijn zou zijn als je planten kunt versturen en dat je dan de verzendverpakking meteen kunt gebruiken als pot. Zo gebruik je nauwelijks extra grondstoffen die meteen weer worden weggegooid, en heeft alles een dubbele functie. Dit hebben we ontwikkeld met Blooms out of the Box: een houten kistje dat als verzendverpakking dient, en dat meteen een robuuste, waterdichte plantenbak is. En tegelijkertijd is het ook nog een waterreservoir waardoor je weken lang niet naar je planten om hoeft te kijken!

Het is belangrijk voor ons om dit zo duurzaam mogelijk te doen. 

We gebruiken daarom zo weinig mogelijk materialen en kijken bij onze materiaalkeuze goed naar de impact op het milieu. Zo zijn bijvoorbeeld de plantenpotten die we gebruiken gemaakt van 100% bamboe in plaats van plastic. De kistjes zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd dennenhout. Al het papier dat we gebruiken in onze communicatie-uitingen is Paperwise-papier. Dit papier wordt gemaakt van afvalproducten uit de landbouw. Er wordt alleen maar groene energie gebruikt voor het productieproces. De milieu-impact van dit papier is daardoor 47% lager dan van FSC gecertificeerd papier en 29% lager dan van gerecycled papier. De varens die we gebruiken voor Blooms out of the Box zijn van Air so Pure en worden gekweekt in De Kwakel. De kweker van deze varens heeft een MPS-A, MPS-GAP, MPS-SQ en MPS-Product Proof keurmerk. MPS is het keurmerk dat gebruikt wordt in de sierteeltsector. Aan de hand van je gewasbeschermingsmiddelen- en energiegebruik krijg je het keurmerk MPS-A, -B of -C, waarbij -A het beste is. Het betekent dat je voor jouw teelt (varens in dit geval) zo weinig mogelijk middelen en energie verbruikt (vergeleken met andere kwekers). MPS-GAP, -SQ en -Product Proof betekenen dat je voldoet aan voorwaarden op het gebied van arbeidsomstandigheden, traceerbaarheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

We hebben de CO2-footprint van Blooms out of the Box laten berekenen en zijn nu bezig met het verkrijgen van een certificaat waarbij we onze (beperkte) CO2-footprint volledig gaan compenseren door het aanplanten van bamboe in Oeganda.

Zo zijn bijna toevallig alle invloeden positief. Het gemak van online planten kunnen bestellen zonder je slecht te hoeven voelen over veel onnodige verpakking. De positieve impact van planten op het welzijn van jezelf, collega's of familieleden zonder het gedoe ieder week een paar keer water te moeten geven. Eéns per 5 weken het waterreservoir vullen is genoeg. En alle onderdelen van de BloomsBox zijn afbreekbaar en/of recyclebaar. 

 

 

Profile picture for user erna_93426
Erna & Simon
Auteur
Allebei werken we al 15 jaar in de wereld van bloemen en planten oa. als category managers bij diverse supermarktketens. Twee jaar geleden begonnen we toevallig allebei voor onszelf en is het idee voor Blooms out of the Box ontstaan om iets meer te doen met planten dan tot nog toe werd gedaan. We combineren onze kennis en ervaring en zetten die om in een Groen, Gezond en Gemakkelijk vitaliteits concept!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 270 leden