Blooms out of the Box 

Het groene cadeau waar iedereen blij van wordt!
De BloomsBox: een 3-in-1-concept waarbij de duurzame houten Box dient als verzendverpakking voor de planten, en ook meteen als robuuste pot voor de planten en waterreservoir.

Onze ambitie is om de wereld een stuk groener te maken! Dat doen we niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. We verkopen namelijk groene planten die bewezen luchtzuiverende eigenschappen hebben.

Blooms out of the Box is ontstaan uit de groeiende online vraag naar planten. Het was een doorn in ons oog dat bij het verzenden van  bloemen en planten zoveel verpakkingsmaterialen werden gebruikt. Wij wilden planten kunnen versturen zonder extra verzendverpakking. Dit hebben we ontwikkeld met de BloomsBox: een houten kistje dat als verzendverpakking dient, en dat tegelijkertijd een robuuste plantenbak, én een waterreservoir voor de planten is. 

Het is belangrijk voor ons om een zo hoog mogelijke impact te hebben op het welzijn van mensen en een zo laag mogelijke impact op het milieu. We kiezen daarom bij onze materiaalkeuze altijd voor het meest duurzame alternatief. De beperkte carbon footprint van elke BloomsBox compenseren we door de aanplant van bamboe in Oeganda. 

We worden bij het samenstellen van onze BloomsBoxen geholpen door collega's van een sociale werkplaats en mogen onszelf sinds dit voorjaar een Social Enterprise noemen. 

 

 

We vergroenen kantoren en huizen met onze BloomsBoxen met luchtzuiverende groene kamerplanten. Dit doen we door het versturen van online bestelde planten zonder daarvoor extra verpakkingsmateriaal voor het verzenden te gebruiken. Bij het maken van onze BloomsBoxen krijgen we hulp van collega's bij twee sociale werkplaatsen in onze vestigingsplaats Utrecht. Zo proberen we niet alleen 'groen' het verschil te maken, maar willen we ook een positieve bijdrage leveren in onze lokale leef- en werk- gemeenschap. 

Profile picture for user erna_93426
Erna & Simon
Auteur
Allebei werken we al 15 jaar in de wereld van bloemen en planten oa. als category managers bij diverse supermarktketens. Twee jaar geleden begonnen we toevallig allebei voor onszelf en is het idee voor Blooms out of the Box ontstaan om iets meer te doen met planten dan tot nog toe werd gedaan. We combineren onze kennis en ervaring en zetten die om in een Groen, Gezond en Gemakkelijk vitaliteits concept!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden