BiNKi 

BiNKi is een duurzaam babykledingmerk gemaakt van organisch katoen met een nieuwe en makkelijke sluiting.

BiNKi is een duurzaam babykleding merk gemaakt van organisch katoen met een nieuwe en makkelijke sluiting. Mijn motivatie om BiNKi op te richten kwam vanuit de drang om een grotere en positiever bijdrage te leveren aan een betere wereld. 

Al onze kleding wordt gemaakt in India volgens de standaarden van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Dit houdt in dat het katoen zonder insecticiden of pesticiden is geteeld, er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt én de productiemedewerkers onder veilige, hygiënische en eerlijke omstandigheden hun werk verrichten. Daarnaast heb ik bewust gekozen om de productie te laten plaatsvinden in een land waar de arbeidsomstandigheden niet vanzelfsprekend goed zijn. Door juist daar te produceren wil ik bijdragen aan betere banen en arbeidsomstandigheden voor de locale mensen.

BiNKi heeft tevens een nieuwe, zachte en gemakkelijke sluiting die is gemaakt van microvezel en werkt op basis van wrijving. Hierdoor blijft de stof goed op elkaar zitten en voelt het extra zacht aan voor je baby. De stof is heel simpel te openen en te sluiten wanneer je je kindje aan- en uitkleedt of verschoont. We gebruiken deze sluiting dan ook op iedere plek waar normaal gesproken drukkers, ritsen of klittenband zit. Hierdoor wordt het aankleden voor de baby comfortabel en voor de ouders makkelijk en snel.

Daarnaast is onze ontwerpfilosofie gericht op slow fashion. Niet ieder seizoen nieuwe collecties, maar tijdloze kleding die seizoensbestendig zijn. Collecties zullen periodiek worden uitgebreid en worden afgestemd op de wensen van de klant. Onze eerste collectie is unisex in lichte tinten met grappige details zodat er voor de baby's en de ouders vanalles te ontdekken valt. Met onze tweede collectie breiden we uit met de kleuren blauw en roze en verbreden we ons aanbod.

De combinatie van slow fashion, duurzame productie en innovatie resulteert in een fantastisch nieuw product voor ouders en baby's en een stap voor mij richting een positievere bijdrage.

Met BiNKi wil ik op diverse vlakken een duurzame impact maken. Ik wil bijdragen aan betere werkomstandigheden, duurzamere productie en minder schadelijke impact op het milieu. Dit doe ik door de kleding te laten produceren volgens GOTS-standaarden. Hiermee wil ik een duurzaam alternatief bieden voor een groot deel van de huidige kledingmarkt.

Daarnaast wil ik ouders helpen genieten van hun kleintje door het verkleden en verschonen makkelijker te maken.

Profile picture for user yvette_89151
Yvette
Auteur
Mijn naam is Yvette Ramakers en ik ben de oprichtster van BiNKi. Tijdens mijn vorige baan als adviseur had ik steeds het gevoel dat ik een positievere bijdrage wou leveren aan deze maatschappij. Ik besloot daarom mijn baan op te zeggen en na een berg aan ideeën en een tweede zwangerschap resulteerde dit in het opzetten van een duurzaam babykleding merk. Eerst voornamelijk vanuit de duurzame gedachte, maar later kwam ik ook nog in aanraking met de unieke sluitingsstof die we nu overal gebruiken waar normaliter drukkers, ritsen of klittenband wordt gebruikt en die echt iets nieuws en makkelijks biedt voor ouders en verzorgers.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden