Bike Repair Station 

Bike Repair Station

De Bike Repair Station is een hufterproof, gebruiksvriendelijke kast die in je wijk, co-working space en/of langs een fietsroute staat met daarin tools waarmee je jouw fiets gratis kunt onderhouden en repareren. In de kast vind je handige tools om bijvoorbeeld je banden op te pompen, je band te plakken en/of je remmen te repareren. Bij/op de kast vind je in diverse talen informatie voor de meeste onderhouds- en reparatiezaken. Denk aan stap voor stap illustraties en QR-codes naar how-to filmpjes. Ook verwijzen we via de QR-codes naar handige workshops en fietslessen van (sociale) fietswerkplaatsen en initiatieven in de buurt, zoals Give A Bike en Pluspunt.

  • Versterking fietscultuur: je fiets onderhouden, wordt voor veel meer mensen bereikbaar doordat het gratis is en er diverse instructiemanieren zijn om je te helpen.
  • Fietsveiligheid vergroot: door je fiets te kunnen onderhouden, kun je ook veilig blijven fietsen.
  • Levensduur van de fiets stijgt: dit zorgt voor minder afval en minder productie van nieuwe fietsen. Dat is beter voor de planeet.
  • Delen is duurzamer dan kopen: fietsgereedschap met elkaar delen zorgt voor minder consumptie, wat beter is voor de planeet.
  • Bewustwording in circulair leven: de Bike Repair Station zorgt voor bewustzijn over circulair leven.

 

Profile picture for user kellyleeuwis
Kelly
Auteur
Kongsi is een non-profit creatief bureau in Rotterdam. Met evenementen, campagnes en projecten betrekken we bezoekers, organisaties en bewoners bij stedelijke thema's. Altijd met een positieve, speelse inslag en in co-creatie. Zo geven we samen vorm aan de groene, gelijke stad van de toekomst.

We werken in opdracht, of (mede-)initiëren zelf projecten. Hiervoor werken we samen met tal van verschillende organisaties en initiatieven uit de stad en daarbuiten. Kongsi is founder van Vrijheidssoep Rotterdam, Helpende Handspray, Plantenhandel en Pret Peloton. Opdrachtgevers zijn onder andere Motel Mozaïque en BlueCity.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden