bijzondereboekjes.nl 

Handgebonden (notitie)boekjes op maat: persoonlijk en circulair

De boekjes die ik maak, zijn handgebonden en uniek en bestaan voornamelijk uit gerecycled, duurzaam en origineel materiaal. Vaak zijn het ambachtelijke handgemaakte notitieboekjes, maar ik maak in opdracht ook boekjes op maat met een persoonlijke inhoud.

Voor de circulaire omslagen gebruik ik voornamelijk oud papier (tijdschriften, folders, boeken, verpakkingsdoosjes, restjes behang, kaarten enz.) en oude kleding, gordijnen en andere stoffen.

Deze bestaande materialen die ik voor de omslagen van mijn boekjes toepas, kom ik tegen in mijn eigen omgeving of krijg ik. Daarnaast maak ik ook gebruik van papier, stof (vilt) en ander materiaal van (lokale) ondernemers die grondstoffen gerecycled hebben.

Het papier dat ik voor de inhoud van mijn notitieboekjes nodig heb, komt van lokale producenten die uit plantaardige reststromen vezels gebruiken of op een andere manier duurzaam papier produceren. 

Veel van het garen dat ik voor het inbinden van mijn notitieboekjes gebruik, komt van oud borduurgaren dat ik gedoneerd krijg. Voor het binden van miniboekjes en kleine schriftjes gebruik ik restjes van mijn eigen garen en gebruikte theezakjetouwtjes.

 

Ik wil unieke en waardevolle producten vervaardigen en tegelijkertijd mijn voetafdruk zo klein mogelijk houden. Hiermee wil ik anderen inspireren en laten zien dat je met een beetje goede wil en creativiteit bestaande materialen op een zinvolle manier opnieuw kunt verwerken.

Daarom hergebruik ik voor het maken van mijn boekjes zo veel mogelijk bestaande materialen of gebruik ik circulair materiaal dat bij voorkeur lokaal en het liefst ook nog op een duurzame manier geproduceerd is.

Het meeste van mijn eigen papierafval geef ik een tweede leven door er miniboekjes van te maken. Ook bewaar ik mijn snijafval zodat ik van deze restjes zelf weer nieuw papier kan maken.

Ik geef ook workshops circulair boekbinden waarbij je je eigen duurzame notitieboekje kunt binden. Dit kan In mijn atelier, maar ook op locatie.

Profile picture for user bijzondereboekjes
Trudie
Auteur
Creatieve maker van ambachtelijk handgebonden notitieboekjes. Mijn streven is om zo veel mogelijk circulair te werken, met bestaande materialen en met circulair materiaal dat lokaal en duurzaam geproduceerd is. Met een open blik sta ik in het leven en ontdek graag nieuwe combinaties en mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden