BENDL  

Duurzaam leven daar zakt je broek van af!

We zijn ons allemaal bewust van de milieuvervuiling. We eten minder vlees en fietsen vaker. Gezond voor ons en voor de planeet.

Wat gebeurt er alleen als je gezond eet en meer beweegt?

Precies ... dan zakt je broek af!

Om je broek op een duurzame manier aan te houden, kwam ik op het idee om van oude brandslangen stoere riemen te maken .  Als brandweerman zag ik oude brandslangen worden weggegooid. Omdat het een samenstelling is van rubber en polyester, kan het niet worden gerecycled. Ik ontdekte ook dat deze slangen ook in verschillende kleuren worden gebruikt door o.a boeren en in de industrie.

Ik ben in 2019 in mijn garage begonnen met de productie van deze riemen. Nu worden ze geproduceerd door een sociale onderneming. Met de kracht van deze mensen slagen we erin om deze banden tegen een eerlijke prijs te produceren.

Naast riemen maken we nu ook andere fashion en lifestyle producten van afval en afgekeurd materiaal zoals oud vrachtwagen en zwembad zeil!

@bendl® houden we van onze planeet. Daarom zorgen we ervoor dat de impact die we erop maken zo klein mogelijk is. De bendl® sustainable fashion & lifestyle collectie wordt in ons Limburgse atelier met de hand gemaakt van lokaal ingezameld afval en restmateriaal.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=pMZTW9uheMc

 

Profile picture for user casper_93912
Casper
Auteur
Als vrijwilliger bij de brandweer zag ik dat brandweerslangen weggegooid werden nadat ze afgekeurd werden. Dankzij mijn creativiteit en drang om te ondernemen ben ik op het idee gekomen om stoere riemen en halsbanden hiervan te maken. Naast deze riemen en halsbanden ben ik op zoek naar andere CO2 neutrale materialen voor het maken van mijn riemen en halsbanden.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden