Bello&Eco 

Transparantie in de mode industrie door QR-Codes

Bello-Eco is een reeds bestaande webshop voor duurzame kleding. Op onze eigen Alpaca wol collectie willen wij een label met een QR-code hebben, die mensen met hun telefoon kunnen scannen. Daarna zal per kledingstuk precies de weg teruggevonden kunnen worden wat de grondstoffen zijn, door wie het gemaakt is en hoe het getransporteerd is.

Transparantie in de mode industrie blijft een struikelblok voor retailers. Klanten willen meer weten over hoe, wanneer en waar kleding gemaakt zijn. Ze vragen continu of de kleding organisch, gecertificeerd, fairtrade of eerlijk gemaakt is. Als het product aan deze eisen voldoet, is de verkoopkans hoger en absoluut beter voor de maatschappij en het milieu. Wij zijn getuigen hiervan gezien wij in de eerlijke en duurzame modeindustrie zitten.

De vraag is hoe wij onze klanten het best en het snelst daarover kunnen informeren. In 2019 wordt de toepassing van gadgets en technologie een must voor alle industriëen. Dus hoe zouden onze klanten een transparante supply chain kunnen zien? Het antwoord: door het gebruiken van QR-codes. Door het scannen van een QR-code, zou een klant het hele traject van hun kledingstuk binnen een paar seconden kunnen inzien, van de oorsprong van het rauwe materiaal, de productie, de levering tot het eindproduct. Hiervoor zullen wij een database met alle benodigde info van onze supply chain creëren en koppelen aan een QR-code.

Bello & Eco wilt hierbij een bijdrage leveren en verder ingaan in het mogelijk maken van deze applicatie om de transparantie van de mode industrie te promoten en te verbeteren.

Bello & Eco is een sociale onderneming met een missie: zorgen dat iedereen het beste van de natuur in de kledingkast kan hebben hangen door het aanbieden van duurzame en betaalbare kleding en accessoires. De combinatie van vakmanschap, eeuwenoude tradities, moderne trends en natuurlijke grondstoffen, maakt dat onze producten niet alleen modieus, maar ook ecologisch zijn. Dit is de filosofie achter BELLO & ECO: Mooi en duurzaam.

Profile picture for user carmen@bello-eco.com
Carmen
Auteur
Peru is mijn geboorteland. Ik heb 12 jaar in de VS gewoond en gewerkt, en sinds 2002 woon ik in Nederland. Tegenwoordig ben ik in het hoger onderwijs werkzaam als docent in de vakgebieden internationaal recht en duurzaamheid. In mijn carrière als docent ben ik zeer tevreden maar in de zomer van 2016 besloot ik om zelfstandig parttime te gaan ondernemen met een ecologisch en sociaal doel. Wat ik aan de studenten doceer wil ik graag in de praktijk zelf ervaren en de wereld beter maken. Daar krijg ik enorm veel energie van!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 308 leden