BEEcosystem 

Modulaire bijenkassen die ook veilig binnen te gebruiken zijn. Ideaal voor bedrijven en scholen om meer bewustzijn te creëren voor de bijen.

Bijen zijn onmisbaar

Bijen zijn nodig voor de bestuiving van diverse voedselgewassen. Zonder de bij zou de bestuiving van voedselgewassen handmatig moeten gebeuren, anders zullen een hoop producten niet meer gemaakt kunnen worden. Zelfs koffie is afhankelijk van bestuiving, kortom we hebben de bij hard nodig! In een BEEcosystem bijenkast kun je je eigen kolonie honingbijen houden en het interessante leven van de bij op de voet volgen. 

Dalende populatie

De afgelopen 30 jaar is de bijenpopulatie flink gedaald. Van de 338 in Nederland aangetroffen soorten staan 188 soorten (56%) op de rode lijst. 35 verschillende bijen die op de Nederlandse rode lijst staan zijn al 35 soorten uit Nederland verdwenen. De voornaamste reden van de afname van de bijenpopulatie zijn wij, de mens. Daarom moeten we in actie komen voor het te laat is. BEEcosystem stimuleert met name het houden van de honingbij, een perfect middel voor beeldende educatie over alle bijen, maar ook over bestuivende insecten in het algemeen. 

Modulaire bijenkasten

De modulaire bijenkasten kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, om zo het houden van bijen laagdrempeliger te maken. Ze zijn modulair en dus zijn er meerdere aan elkaar te bevestigen. Tevens zeer goed toe te passen op scholen als educatie of in een recreatieruimte in een bedrijf. Een plaatselijke imker kan het onderhoud van de bijenkast op zich nemen, en zo ook een bijenkolonie installeren en onderhouden. De echte liefhebber kan, eventueel onder toeziend oog van een imker, zijn of haar bijenkast ook eenvoudig zelf onderhouden. Meer en meer bijen is het doel, aangezien bijen onmisbaar zijn. Leuke bijkomstigheid is dat de geproduceerde honing zelf te consumeren is. 

Bekijk hier een sfeerimpressie:

Detail: De bijenkasten worden vandaag de dag zonder bijen geleverd. Deze zijn doorgaans goed verkrijgbaar bij een lokale imker. Op verzoek kunnen wij u koppelen aan een lokale imker.

Profile picture for user sterrenrest@msn.com
Steven
Auteur
Jonge ondernemer, vader van 2 prachtige kinderen, met een hart voor duurzaamheid. Een betere wereld begint daadwerkelijk bij onszelf!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social