BE O 

BE O maakt lifestyle producten op basis van reststromen van planten

Jaarlijks wordt meer dan 350 miljard kilo plastic gemaakt van ruwe olie. Naar verwachting gaat de plasticindustrie alleen maar verder groeien (viervoudigen in 2050). Daarom moeten we niet alleen kijken naar hoe we plastic gebruiken (recycling, upcycling en verminderen), maar ook naar hoe we plastic produceren en hoe dat duurzamer kan, bijvoorbeeld door af te stappen van aardolie als basis voor plastic. In plaats daarvan kunnen we producten maken van hernieuwbare plantaardige reststromen.

BE O verandert de plasticindustrie door goed ontworpen producten te maken van hernieuwbare restmaterialen. Ons eerste product is de BE O bottle: een waterfles gemaakt van suikerriet restmateriaal, in plaats van olie. 100% recyclebaar en gemaakt in Nederland.

Ons doel is om een collectie producten neer te zetten, gemaakt van verschillende hernieuwbare restmaterialen. Zo laten wij zien dat er een duurzamere manier is om plastic te maken.

BE O gaat voor klimaat positieve producten. Door materialen te gebruiken of ontwikkelen op basis van hernieuwbare reststromen, kunnen we producten maken met een lagere CO2 uitstoot.

De planten nemen CO2 op tijdens hun groei, ieder jaar weer. De CO2 die de planten opnemen is vaak meer dan wat er wordt uitgestoten tijdens de productie. Dit in tegenstelling tot aardolie, wat zowel CO2 uitstoot tijdens de winning als tijdens de verwerking tot ander materiaal. Door gebruik te maken van de reststromen van planten, zorgen we ook voor afvalvermindering, nadat ze verwerkt zijn tot bijvoorbeeld een voedingsmiddel of een ander materiaal.

Daarnaast planten we een boom voor ieder verkocht product via onze partner Trees for the Future.

Door producten en materialen te ontwikkelen op basis van verschillende hernieuwbare reststromen, willen wij de plasticindustrie klimaatpositief maken. Daarbij houden we ook rekening met end-of-life, door onze producten (en verpakkingen) goed recyclebaar of biologisch afbreekbaar te maken.

 

Profile picture for user damir.perkic_84279
Damir
Auteur
Duurzaamheid is mijn drive maar een strak design gecombineerd met geweldige functionaliteit is wat verkoopt.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 304 leden