Bamboovement 

Duurzame Verzorgingsproducten

Bamboovement, opgericht in 2019 in Amsterdam, inspireert met veelal bamboe verzorgingsproducten een wereldwijde movement tegen plastic en is gespecialiseerd in mond-, haar-, lichaam-, en scheerverzorging.  Met creativiteit en innovaties faciliteert Bamboovement de stap naar een duurzamer leven op zowel kleine  als grote schaal in drie verschillende marktsegmenten: via de eigen webshop, het assortiment van Europese  retailers en amenity kits van hotels en vliegtuigmaatschappijen wereldwijd. Terwijl een deel van de omzet  naar het herstel van inheemse bossen gaat, is Bamboovement ook bezig om haar bedrijfsvoering volledig  klimaatneutraal te maken.

De afgelopen drie jaar heeft Bamboovement zich gericht op de ontwikkeling van 's werelds eerste echte duurzame scheermesje. Het resultaat? Een scheermes gemaakt van restproducten uit de Zweedse houtindustrie. Het scheermesje is 99% plasticvrij en wordt CO2-neutraal geproduceerd. Op deze manier is Bamboovement continue bezig om oplossingen te bieden voor de plastic crisis. 

Samen met haar partners, zet Bamboovement zich in voor een schone en groenere wereld. Zo plantte Bamboovement afgelopen jaar 34.000 bomen met de verkoop van haar producten. Het doel dit jaar? Om minstens 150.000 bomen te planten en minstens 25.000kg aan plastic afval te reduceren. 

Profile picture for user info_93661
Joshua
Auteur
Vrijwel iedereen is tegenwoordig op de hoogte van de effecten die plastic met zich meebrengt. Zelf ben ik al een ruime tijd bezig met het vergroten van mijn eigen bewustzijn als het gaat om wat ik consumeer, waar het vandaan komt en hoe het verpakt is.

Mijn naam is Joshua en ik realiseerde me dat mijn eigen bewustzijn omtrent consumeren flink is toegenomen, misschien net als jij heb ik echter het gevoel dat ik dit bij (grote) bedrijven niet vaak terug zie. Om die reden heb ik, na het behalen van mijn bachelor, The Bamboovement opgericht. Een bedrijf dat zich inzet om plastic producten te vervangen binnen organisaties. Dit doe ik door duurzame (bamboe) alternatieven aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan bamboe rietjes in barretjes of service producten bij hotels.

Met The Bamboovement zetten we ons in voor een plasticvrije wereld, schonere oceanen en een duurzame levensstijl.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden