Baby Exchangerie 

Babyproducten as a service. We willen zwangere vrouwen en mannen ontzorgen met het leveren van abonnementen op kwalitatieve babyproducten.

Ouders geven gemiddeld 17% van hun inkomen uit aan hun eerste kind

Een baby heeft ontzettend veel nieuwe spullen nodig, denk alleen maar aan een wiegje, kinderwagen, box en maxi-cosi. Deze producten zijn duur en je gebruikt ze relatief kort. Daarbij zijn veel ouders in spé op zoek naar informatie en advies: wat heb ik precies nodig voor mijn baby?

Circulair abonnement op babyproducten

De Baby Exchangerie heeft hier een oplossing voor bedacht en biedt kwalitatieve babyproducten 'as a service'. We willen zwangere vrouwen en mannen ontzorgen met het leveren van abonnementen op kwalitatieve babyproducten. Hierbij geven we ook objectief advies over wat wel fijn en handig is om te hebben en wat niet nodig is, om zo geen onnodige producten in huis te hebben.

Geen stress, geen opslag, goedkoper én duurzaam

Hoe gaat het in zijn werk? We hebben de beste producten geselecteerd, die je leased voor de tijd dat de baby het nodig heeft. Op het moment dat je de producten niet meer gebruikt, stuur je ze terug en gaan ze door naar de volgende baby. Natuurlijk helemaal gechecked en gereinigd. Op deze manier scheelt het ouders tijd, geld, opslag én is het ook nog eens een duurzaam alternatief voor kopen.

Stimuleren hergebruik kinderspullen

Onze toekomstvisie is dat we ouders van kinderen tussen de 0-4 jaar volledig ontzorgen met abonnementenn op de spullen waar kinderen snel uitgroeien. Babies, dreumes en peuters hebben zo altijd de juiste producten in huis en na gebruik verdwijnen ze niet naar een zolder, schuur of berging, maar worden optimaal gebruikt totdat ze helemaal zijn afgeschreven. In onze droom zijn dit ook nog eens alleen maar duurzame producten, waarvan de grondstoffen uiteindelijk ook weer hergebruikt kunnen worden.

Selectiecriteria producten

We hebben de producten nauwlettend geselecteerd op basis van de volgende criteria:

  1. Veiligheid: de producten moeten voldoen aan de veiligheidsstandaarden. 
  2. Gebruiksvriendelijkheid: de producten zijn gemakkelijk in gebruik en goed te vervoeren en op te slaan
  3. Kwaliteit: producten zijn goed te onderhouden/reinigen en refurbishen.
  4. Stijl: producten zijn mooi, mensen willen ze in huis hebben of er mee gezien worden.

 

Profile picture for user jftromp@gmail.com
Julie
Auteur
Ik ben Julie, 31 jaar oud en moeder van 2 zoontjes. Na 8 jaar ervaring opgedaan te hebben bij Ahold ben ik onlangs gestart met de Baby Exchangerie. Met dit concept willen we zwangere stellen ontzorgen, door babyproducten as a service aan te bieden. Zelf liep ik tijdens mijn zwangerschap er tegenaan dat je zoveel spullen nodig hebt en die relatief zo kort gebruikt. Alles nieuw kopen is duur en niet duurzaam, en marktplaats afstruinen kost veel tijd en je weet nooit wat je aantreft. En zo is dit idee geboren!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social