Avontuur Dichtbij 

Avontuur Dichtbij biedt korte, waardevolle micro avonturen aan van 2 tot 7 dagen. Bewuste en bijzondere belevenissen zonder ver te reizen.

Avontuur Dichtbij is een nieuwe reisorganisatie, opgericht door twee ervaren reisondernemers: Saskia Griep (Better Places) en Kim Nooyens (Reisbrigade). We zijn gespecialiseerd in micro-avonturen: korte trips van 2 tot 7 dagen, met je partner, je gezin of vrienden. De bestemmingen liggen op maximaal 6 uur reizen vanaf Utrecht, zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer en vind je vooral in Nederland en België, maar ook in Duitsland, Luxemburg en Engeland. 

In elk arrangement zijn de overnachtingen, maaltijden en één of meerdere bijzondere activiteiten inbegrepen. Voorbeelden: een wildplukwandeling, slapen in een huisje van karton midden in de natuur of een fietstocht met focus op circulariteit. De activiteiten ter plaatse zijn te voet, per fiets, per kano of zeilschip.

Tijdens onze trips ga je naar buiten, laat je de dagelijkse sleur achter je en stap je uit je comfortzone. Je ontdekt iets waar je zelf niet aan gedacht had, je ervaart een gezonde spanning en de sensatie van iets nieuws. We brengen je in contact met lokale ondernemers die met passie kunnen vertellen. We werken samen met duurzame accommodaties, reisbloggers en IVN natuureducatie.  

Avontuur Dichtbij biedt bijzondere trips zonder ver te hoeven reizen. Onze micro-avonturen zijn een alternatief voor de stedentrips binnen Europa die door spotgoedkope vluchten zeer populair zijn geworden. Het is onze missie om te laten zien hoe mooi en bijzonder ons (buur-)land is, dat je niet hoeft te vliegen om toch even écht weg te zijn. Alle bestemmingen liggen op maximaal 6 uur reizen per openbaar vervoer vanaf Utrecht. We leveren hiermee een bijdrage aan het reduceren van de CO2-uitstoot door vakanties. 

Want: de CO2-uitstoot van een retourtje Amsterdam-Barcelona met het vliegtuig is 522 kg per persoon, dit is meer dan een jaar lang vlees eten (460 kg). Een treinreis van Utrecht naar Maastricht (of waar dan ook) is CO2 neutraal. Wat kies jij? (bron: Milieucentraal)

Onze arrangementen laten de schoonheid van de natuur zien, of juist de stad door andere ogen. We geven aandacht aan duurzame voedselproductie en kleinschalige ambachten. Door rechtstreeks samen te werken met lokale ondernemers maken we hen minder afhankelijk van grote boekingssites. Samen kunnen we het toerisme spreiden; naar minder bekende nationale parken en regio's en buiten het drukke hoogseizoen.

Profile picture for user kim
Kim
Auteur
Ik ben Kim Nooyens, een Vlaamse die al 12 jaar in Amsterdam woont en reeds 15 jaar werkzaam is in het toerisme. Samen met Saskia Griep ben ik in juli 2020 begonnen met Avontuur Dichtbij. Wij zijn beiden ondernemer en delen onze liefde voor bijzondere, duurzame belevenissen in kleinschalige accommodaties en persoonlijk contact met lokale ondernemers.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden