Atelier Jungles 

Over Atelier Jungles

Jungles, geboren en gevestigd in Den Haag, in een creatieve en duurzame hub genaamd Impact City aan de Binckhorst, is een jong en creatief merk dat onze klanten voorziet van hoogwaardige en handgemaakte dameskleding. Door onze duurzame, ethische en lokale benadering van mode hebben wij meerdere partners in Den Haag waaronder de gemeente Den Haag. 

Onze missie is duurzame mode toegankelijk maken voor alle vrouwen en ze er overdag en 's avonds geweldig laten uitzien zonder in te leveren op mens of planeet. Een eerlijke benadering van mode in die we vertegenwoordigen in een divers team en klanten. Inclusief in mensen, maten en leeftijd. 

Onze sociale missie is tweeledig. Zorg voor de planeet door al onze kleding lokaal te produceren in ons eigen atelier in Den Haag, werken met duurzame materialen en stoffen en het zorgen voor mensen door lokaal te produceren met de Hagenezen die voorheen een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Zo creëeren wij banen en lokale impact met onze sociale studio.

Onze collectie bestaat volledig uit items gemaakt van duurzame stoffen of designer surplus stoffen (deadstock); Elk jaar worden miljoenen bruikbare materialen van ontwerpers over de hele wereld vernietigd. In plaats van nieuwe materialen te bestellen of te ontwerpen en de productie op te starten met alle gevolgen van dien voor het milieu, koopt Atelier Jungles deze “afgeschreven” stoffen om een duurzame impact te creëren en optimaal gebruik te maken van deze hoogwaardige materialen.

Met zorg voor de wereld onderzoeken we de mogelijkheden van duurzaamheid in stoffen en de manier waarop we produceren. Dat doen we op vele manieren:

Stoffen inkoop

De stoffen die we gebruiken zijn ofwel biologisch textiel, met natuurlijke kleurstoffen, ofwel designer deadstock die overblijft van stoffen van grote bedrijven die meestal worden verbrand of vernietigd.

Lokaal produceren

Door lokaal te produceren en met zoveel mogelijk lokale leveranciers samen te werken, proberen we bij te dragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Duurzame verpakking

We wikkelen onze kledingstukken in gerecycled materiaal en stimuleren de eindconsument om het afvalmateriaal opnieuw te recyclen. Zo verzenden wij alle pakketten met Wastebased; verpakking gemaakt van maiszetmeel die composteerbaar is. We zijn altijd op zoek naar duurzame alternatieven in de hoop te kunnen groeien. Daarom zijn we altijd op zoek naar leveranciers, fabrikanten en medewerkers die onze visie op duurzaamheid delen. Ben of ken jij een aanvulling op onze duurzame missie? dan horen we dat natuurlijk graag!

Reparatiediensten

In ons atelier bieden wij reparatiediensten aan op alle kledingstukken. Onze kleermakers helpen u graag met alle reparaties en upcycling. Wij moedigen een lang leven voor uw garderobe aan en geloven dat kleding altijd een tweede kans verdient, zodat u er langer van kunt genieten. Neem contact met ons op voor een afspraak of kom tijdens de werkuren langs in ons atelier. Voor kleine reparaties kunnen we je altijd in de watten leggen. Houdt u bij uw bezoek rekening met alle Corona voorzorgsmaatregelen die de Rijksoverheid aanbeveelt.

Co2-uitstoot vrije verzending

We doen ons best om onze CO2-voetafdruk zo veel mogelijk te minimaliseren, waarbij we ernaar streven om 100% CO2-neutraal te worden.

Naast het gebruik van alleen biologisch afbreekbare gerecyclede materialen van onze verpakkingen en uitingen, compenseren we de CO2-uitstoot (het verminderen van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer, zodat de toegenomen broeikasgassen elders een netto impact van 0 hebben) van alle leveringen door middel van compensatie voor elk verzonden pakket op basis van: verzendtype, afstand en pakketgewicht. We maken dit waar in samenwerking met projecten zoals bebossingsprojecten Pachama, die ons helpen onze CO2-voetafdruk te verminderen.

Zo garanderen we lokale handgemaakte kwaliteit en creëren we een echt duurzaam merk, op alle mogelijke manieren.

Duurzame kleding, eco, fair en handgemaakt.

Profile picture for user giselle
Giselle
Auteur
Ik ben Giselle, Founder van Atelier jungles. In 2020 heb ik mijn start-up Atelier Jungles opgezet. Een duurzaam kleding atelier die het ambacht van het kleermaken combineert met een duurzame werkwijze en het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In ons kleinschalige atelier in den haag, maken wij volledig duurzame kleding van organische materialen met een zo klein mogelijke afval stroom en proberen wij onze klanten te leren over de eerlijke prijs van kleding en wat er allemaal bij komt kijken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden