Artin Meubels 

Het ontwikkelen en produceren van 100% circulaire en natuurlijke meubels en keukens, gemaakt van "LeaveTree" materiaal

Artin Meubels is een idee voor een bedrijf dat een revolutie wil ontketenen in de Nederlandse meubelindustrie door meubels te produceren van 100% natuurlijk en circulair materiaal. Voor deze “LeaveTree” meubels hoeft geen boom meer te worden gekapt: de meubels worden juist gemaakt van natuurlijke materialen die overblijven in de landbouw. Het LeaveTree materiaal wordt in eerste instantie gemaakt van hooi en een natuurlijk bindmiddel, maar in een latere fase ook van houtstof, stro, herfstbladeren en groente- en fruitafval. Daarnaast zullen gerooide eikenbomen een tweede leven worden gegund als “Uprooted Oak” meubels, gemaakt van eikenhout, hooi en eco-MDF. Naast hun duurzame karakter zullen deze meubels ook kwalitatief goed en sterk zijn, zodat ze een groeiende groep bewuste en duurzame consumenten zal aanspreken.

Daarnaast wordt Artin Meubels een sociaal bedrijf: de ondernemer, Sajjad Khajavi is afkomstig van een familie van doven en slechthorenden in Iran en is in 2015 als vluchteling naar Nederland gekomen. Hier heeft hij zijn carrière als meubelmaker weer opgepakt, en hoopt in het bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en met name doven en slechthorenden en vluchtelingen een kans geven zich te ontwikkelen.

Alle tips, adviezen en interessante contacten die Artin Meubels verder kunnen helpen zijn van harte welkom!

Profile picture for user sajjadkhajavi.nl_93563
Sajjad
Auteur
Ik ben een meubelmaker met een droom. Ik droom dat in 2050 meubels en keukens gemaakt van hout en MDF tot het verleden behoren. Ik droom dat alle meubels dan gemaakt worden van 100% circulair en natuurlijk materiaal. Dat we af kunnen van onduurzame bomenkap en onnodige chemische toevoegingen.

Met deze verre toekomstdroom wil ik graag zo snel mogelijk beginnen door het door mij ontwikkelde LeaveTree materiaal in de markt te zetten. LeaveTree meubels zijn 100% circulair omdat ze gemaakt worden van materialen die overblijven in de natuur en landbouw, zoals stro, herfstbladeren en groente en tuinafval.

Hoe ben ik op dit idee gekomen? Ik was al 10 jaar meubelmaker in mijn thuisland Iran, waar ik met mijn eigen meubelmakersbedrijf voornamelijk dove werknemers in dienst had. Toen ik 4 jaar geleden onverwachts naar Nederland moest vluchten zag ik hoeveel mensen hier bezig waren met duurzaamheid, en ik realiseerde dat er voor de meubelindustrie ontzettend veel bomen moeten worden gekapt. Vandaar dat ik aan de keukentafel aan de slag ging met het LeaveTree materiaal. Mijn droom is om een grootschalig meubel en keukenbedrijf te starten waar mensen met de afstand tot de arbeidsmarkt, met name doven en vluchtelingen, bij kunnen dragen aan een duurzame wereld.

Ik sta heel erg open voor tips, adviezen en contacten die me verder kunnen helpen mijn droom te verwezenlijken!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website