Armoise Jewelry 

Sieraden van Fairmined goud en zilver
Mijn eerste Fairmined collectie in goud en zilver is een feit!

Ik ben van mening dat je je als maker bewust moet zijn van wat je achter laat op de wereld. Daarom maak ik met Armoise sieraden van Fairmined goud en zilver.  Ik maak vrij werk en persoonlijke ontwerpen in opdracht.

Omdat Fairmined zilver nog erg schaars is, maak ik ook sieraden van gerecycled zilver.

Wat is Fairmined? Armoise is aangesloten bij de Alliance for Responsible Mining (ARM). Deze organisatie zet zich in om kleine (illegale) mijnen ''op te vangen'' en te begeleiden. Goud en zilver uit deze mijnen dragen het keurmerk 'Fairmined'. 

Door te kiezen voor Fairmined goud en zilver kies je voor:  

  • Een eerlijk salaris voor mijnwerkers
  • Behoud en herstel van natuur en milieu in mijngebieden
  • Investering in sociale ontwikkeling voor de gemeenschap rondom de mijn
  • Directe toegang voor de mijnen tot de legale goud- en zilvermarkt  

Edelstenen Ook voor edelstenen geldt dat de herkomst van deze aardse schatten vaak niet te traceren is. Armoise zoekt steeds naar oplossingen om hier duurzame alternatieven voor te vinden. Door ontwerpen te maken zonder stenen, of gebruik te maken van synthetische edelstenen, stenen van glas en stenen die een certificaat van duurzaamheid hebben.

En verder?

  • Een sieraad van Armoise wordt verpakt in een doosje van gerecycled papier. Het doosje is daarna ook volledig te recyclen omdat ik geen gebruik maak van lijm en plastic. Drukwerk ontwerp ik zo, dat alles op hetzelfde formaat gedrukt kan worden, zo bespaar je restmateriaal. Dit laat ik drukken op gerecycled papier bij een milieuvriendelijke drukker. 
  • Het verhitten van edelmetaal doe ik met biopropaangas
  • Al mijn producten en hun verzendmiddelen zijn plasticvrij
  • Ik blijf bezig met het verduurzamen van mijn ambacht. Meer kennis leidt tot meer oplossingen tot duurzamere alternatieven. Kritisch blijven kijken naar mijn eigen werkwijze en die van de branche vindt ik heel belangrijk.  

 

 

Make the change Er zijn een handjevol goudsmeden in Nederland die werken met Fairmined edelmetaal en nog minder die een collectie hebben die 100% Fairmined is. Ik maak sieraden die 100% traceerbaar Fairmined zijn. Ze zijn te onderscheiden van de sieraden die dit deels of niet zijn, omdat ze voorzien zijn van een keurmerk.

Ik wil niet alleen de consument, maar ook de branche, de goudsmeden en de keten van leveranciers, laten zien dat het gebruik van verantwoordelijk edelmetaal mogelijk is. Dat we de bron van deze prachtige grondstof moeten koesteren. Dat het systeem van traceerbaarheid van goud en zilver, dat wij ook zelf moeten bijhouden, niet moeilijk is en de moeite waard.   

Profile picture for user s.wiemelink
Sharon
Auteur
Als goudsmid ontwerp ik sieraden van goud en zilver onder de naam Armoise. Omdat ik me als maker verantwoordelijk voel voor wat ik achterlaat op de wereld werk ik met Fairmined edelmetaal.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden