Appeltaartconcerten 

Klassieke muziek voor iedereen! In de pauze.....appeltaart.

Verschil maken met klassieke muziek en appeltaart

Samen

Wij willen mensen samen naar de mooiste klassieke muziek laten luisteren. We willen ons publiek raken en ontroeren. De Appeltaartconcerten zijn ook een bijzonder moment om met elkaar in contact te zijn. En wij menen dat het hebben van mooie, gedeelde ervaringen bijdraagt bij aan een zinvol leven. We spelen met name voor mensen die niet vanzelfsprekend (meer) naar concerten gaan.

We treden veel op in ouderenzorginstellingen voor ouderen met dementie en hun familieleden. En in wijktheater en buurthuis spelen we voor prettig gemengd publiek van eenzame en gelukkige, voor gezonde en zieke buurtbewoners. De afgelopen jaren speelden we zo'n 130 concerten per jaar. Nu willen we groeien tot 160 concerten in heel Nederland.

Symbool

De appeltaart staat symbool voor de ontspannen en warme sfeer van onze concerten. In die sfeer gedijen muziek en publiek, maar zeker ook de professionele musici die doorgaans in het Concertgebouw en bij de Nationale Opera spelen. We spelen klassieke muziek, maar ook wereldpremieres van componisten die speciaal voor ons publiek muziek componeren. De Appeltaartconcerten zijn het meest mooie en zinvolle werk dat een musicus zich kan voorstellen.

Dementie

Voor ouderen met dementie kan muziek heel belangrijk zijn. Als met taal communiceren niet meer gaat, kan muziek vaak nog wel een positief effect hebben. Onze concerten brengen vaak rust en een aandachtige sfeer. En muziek kan herinneringen en emoties oproepen. Regisseur Wim Schepens maakte een ontroerend filmpje over een besloten Appeltaartconcert:

Getallen

160 concerten per seizoen, meer dan 30 topmusici, 150 vrijwilligers die koffie schenken en mensen halen en brengen, 9000 puntjes taart, meer dan 175 Vrienden van de Stichting Appeltaartconcerten, 

Prijzen

In 2016 waren we finalist bij de ASNbank Wereldprijs en wonnen we de Toegankelijkheidsprijs van de gemeente Utrecht. De laatste jaren zijn we vooral heel veel concerten aan het spelen!

Wordt u Vriend? 

Het spelen van Appeltaartconcerten kost geld. De zorginstellingen en andere podia betalen een eigen bijdrage, maar die hebben een zeer beperkt budget. Gelukkig hebben we Sponsoren, Vrienden en Fondsen die ons werk belangrijk vinden. Maar we hebben meer hulp nodig! Wilt u ons steunen, neem dan contact met ons op via de site. Trouwens, Vriend worden kan supereenvoudig via onze website. 

https://appeltaartconcerten.nl/vriend-worden/

 

Profile picture for user michiel.holtrop_67040
Michiel
Auteur
Ik heb de Stichting Appeltaartconcerten opgericht omdat ik merkte hoe belangrijk muziek kan zijn voor ongeveer iedereen.
Mijn eerste concerten in een ouderenzorginstelling speelde ik voor mijn grootste fan: mijn grootmoeder. Omdat iedereen van de concerten blij werd, ben ik daar ook na haar dood mee doorgegaan. En sinds we appeltaart serveren kunnen we de vraag niet meer aan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social