Anthroponix 

Anthroponix maakt mensen bewust van de waarde van urine door deze in te zetten als plantgroeimiddel om circulaire leefwijze te bevorderen

Anthroponix ontwerpt een nieuwe benadering van ons 'lichaamsafval'. Door mensen bewust te maken van urine door deze in te zetten als plantgroeimiddel wordt waarde gegenereerd uit menselijk 'afval'. Zo bevordert Anthroponix een circulaire leefwijze.

We get it, urine is iets waar je liever niet te veel aan denkt en liever wegspoelt. Maar dit 'vloeibaar goud' kan een veel grotere rol spelen in ons leven. Elke dag spoelen we 1,4 liter van onze eigen urine weg met 33 liter schoon drinkwater. We gebruiken veel energie om ons lichaamsafval weg te spoelen. Én onze urine bevat veel onbenutte energie die we nu wegspoelen: de drie belangrijkste voedingsstoffen die planten nodig hebben om te overleven: stikstof, fosfor en kalium. Als we deze voedingsstoffen uit ons eigen lichaam oogsten, kunnen we ze gebruiken om weer in te zetten in de voedingscyclus. Met een jaar aan urine kun je 250 kilo tarwe laten groeien, dat zijn ongeveer 3000 maaltijden. Of duizend liter bier. Allemaal van de kracht in jezelf!

Anthroponix biedt een methode voor mensen thuis om hun eigen urine te gebruiken als een waardevolle hulpbron. Daarom hebben we een Grow Kit ontworpen om je eigen urine om te zetten in meststof voor je eigen planten thuis. Door de urine te vergisten met melkzuurbacteriën, worden potentiële ziekteverwekkers en schadelijke stoffen verwijdert en vermindert de geur, en komen voedingsstoffen voor de planten beschikbaar. Zo worden onze 'afvalmaterialen' op een veiligere manier herbruikbaar.

Verandering begint op persoonlijk niveau. Daarom stelt Anthroponix een oplossing voor die je zelf kunt implementeren! Dus: Are you ready to turn your pee into plants? Join us on this journey!

Profile picture for user anne_van_strien_89358
Anne
Auteur
Anne werkt samen aan Anthroponix met Thieu Custers, Eva van Strien, Sarah Daher en Markus Wernli. Samen onderzoeken we hoe we een circulaire leefwijze kunnen bevorderen in deze nieuwe tijd, door opnieuw contact te maken met het onszelf, onze urine en planten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social