Alles over wasbare luiers op WasbareluierWereld.nl  

Het onafhankelijke kennisplatform helpt ouders de stap naar wasbare luiers te maken met eerlijke en heldere informatie.

Sterk voor Wasbaar streeft naar afvalreductie door het gebruik van wasbare luiers te stimuleren. Dit wordt gedaan door zowel online als offline activiteiten te organiseren die de stap naar wasbare luiers verkleinen:

  1. WasbareluierWereld: hét online kennisplein voor wasbare luiers waar (aanstaande) ouders terecht kunnen voor onafhankelijke en toegankelijke informatie, ervaringen delen en ondersteuning in aankoopkeuze
  2. WasbareluiersVergelijken.nl is de eerste reviewsite waar ouders reviews kunnen lezen en achterlaten over wasbare luiers. Er zijn meer dan 640 reviews te vinden over 250 luiers van 50 merken.
  • Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, zo is te lezen op de website van Milieu Centraal. Wegwerpluiers zorgen jaarlijks voor zo'n 250 kg aan luierafval per kind. Daarnaast zorgen wegwerpluiers voor 1,7 tot 3 keer meer CO2-uitstoot vergeleken met wasbare luiers. Naast de voordelen voor het milieu zijn wasbare luiers ook vriendelijker voor de gezondheid van het kind. Wegwerpluiers kunnen ongunstige gezondheidseffecten veroorzaken door aanwezige schadelijke stoffen zoals xyleen en tolueen. Wasbare luiers daarentegen zijn natuurlijk ademend en verminderen de kans op allergische reacties. Tenslotte zijn wasbare luiers financieel voordeliger dan wegwerpluiers; voor een luierperiode van 3 jaar is men voor de aanschaf van wasbare luiers zo'n 480 euro kwijt. Voor wegwerpluiers is dit ongeveer 1.300 euro.
  • Kinderen in wasbare luiers kunnen bovendien tot wel 1 jaar eerder zindelijk zijn, wat een behoorlijke besparing op (het wassen van) luiers oplevert. Wanneer wasbare luiers voor meerdere kinderen worden gebruikt levert het uiteraard nog meer voordeel op! Huidige situatie en ontwikkelingen Wereldwijd gebruikt ongeveer 12% van de ouders wasbare luiers voor hun kinderen. Precieze cijfers in Nederland en Belgie zijn niet bekend, maar duidelijk is wel dat de wegwerpluier op dit moment de norm is. Met de toenemende aandacht voor duurzaamheid zullen in de toekomst naar verwachting meer ouders openstaan voor het gebruik van wasbare luiers. Het is belangrijk om de wasbare luierwereld voor zowel de bestaande als ook de nieuwe groep geinteresseerden toegangelijker te maken.

 

Elke luier die je je wast, is er één minder op de afvalberg!

Profile picture for user wasbareluierwereld_62253
Sjouke
Auteur
Ik ben moeder van 2 jonge kinderen en enthousiast over het gebruik van wasbare luiers. Met Sterk voor Wasbaar streef ik naar afvalreductie door het gebruik van wasbare luiers te stimuleren.
Het gebruik van wasbare luiers kent veel voordelen (voor milieu, kind en portemonnee!) maar helaas is dit bij te weinig mensen bekend. Wat zou het mooi zijn als iedere ouder bewust kan kiezen wat het beste is voor zijn/haar kind.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden