Help de makers van je kleding, zet je handtekening 

Illustratie Voor de Wereld van Morgen

Teken voor een leefbaar loon

De makers van onze kleding hebben onze hulp nodig. Steun Good Clothes Fair Pay door het zetten van een handtekening en maak daarmee verschil voor de makers van jouw kleding. Dat zit toch een stuk lekkerder.

Good clothes fair pay

Dan doen we het zelf wel

Te lang hebben modemerken beloofd om de arbeidsomstandigheden en het salaris van werknemers in de fabrieken te verbeteren. Dit hebben ze niet gedaan. We kunnen niet langer wachten op vrijwillige maatregelen van individuele merken. De industrie moet worden gereguleerd en ter verantwoording geroepen.

Daarom heeft ASN Bank, samen met maatschappelijke organisaties en experts, het initiatief genomen om een wetsvoorstel in te dienen bij de Europese Commissie. Als dit initiatief - Good Clothes Fair Pay - in Europa totaal 1 miljoen handtekeningen krijgt dan komt het op de agenda van de Europese Commissie.

Wat is een Europees Burgerinitiatief?

Een Europees Burgerinitiatief is de manier waarop de EU het mogelijk heeft gemaakt voor burgers om direct invloed te hebben op het beleid. De waarde hiervan is groot, daarom moet duidelijk zijn welke persoon heeft ondertekend. Vergelijk het met elektronisch stemmen. Als alle ondertekeningen binnen zijn worden ze op echtheid gecontroleerd in de lidstaten. Belangrijk: alleen de EU en de lidstaten kunnen bij de ingevuld gegevens, de organisatoren van het initiatief niet (alleen je mailadres als je hebt aangevinkt dat je een nieuwsbrief wilt ontvangen). 

Waarom we doen wat we doen

ASN Bank investeert als duurzame bank niet alleen in een beter klimaat en meer biodiversiteit, maar maakt zich ook sterk voor mensenrechten. Al sinds de oprichting in 1960 zet de bank zich in voor de meest kwetsbare mensen wereldwijd. ASN Bank en ASN Impact Investors hebben zich tot doel gesteld dat uiterlijk in 2030 alle kledingmerken waarin de beleggingsfondsen van ASN Impact Investors beleggen de makers van hun kleding een leefbaar loon uitbetalen. ASN Bank heeft zich ten doel gesteld dat uiterlijk in 2030 alle kledingmerken waarin de bank belegt de makers van hun kleding een leefbaar loon uitbetalen. Meer weten over het burgerinitiatief, het wetsvoorstel en de rol van ASN Bank? Bekijk de veelgestelde vragen.