Kinderrechten en onderwijs

Wereldwijd zijn er 168 miljoen kinderen die werken en niet of nauwelijks naar school gaan. Mishandeling, ontvoering en bedreiging van kinderen zijn aan de orde van de dag. Ook in Nederland groeien zo’n 400.000 kinderen op in armoede. Voordewereldvanmorgen.nl zoekt projecten die zich richten op de rechten van het kind, onderwijs en de strijd tegen kinderarbeid.

Heb je zelf een project in de categorie kinderrechten, onderwijs en de strijd tegen kinderarbeid? Start hem op Voordewereldvanmorgen.nl. Hier kun je ook blogs lezen over dit onderwerp.

Inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan op de themapagina over de projecten van samenwerkingspartners Cordaid en Plan Nederland. Of bekijk dan eens de projectpagina van IKcircuLEER in de categorie onderwijs. Het initiatief voor duurzame vernieuwing van het (beroeps)onderwijs won in 2014 de ASN Bank Wereldprijs. Een jaar eerder won het project Van Prostituee naar Office Manager in de categorie kinderarbeid. Het doel van dit project is om vanaf 2013 in drie jaar tijd 450 kwetsbare meisjes een beroepsopleiding te bieden en succesvol te begeleiden naar betaald en eerlijk werk in een veilige omgeving.