Juryleden 

De jury is negenkoppig en bestaat uit ondernemers en experts, we stellen ze graag aan je voor.
Wereldprijs 2021

Een vakjury beslist wie de winnaars worden van de ASN Bank Wereldprijs. De jury bestaat uit ondernemers en specialisten. Enthousiastelingen die alles weten van nieuwe producten en duurzame ketens. We stellen ze graag aan je voor!

Ynzo van Zanten - Juryvoorzitter

Ynzo is Chief Evangelist, en daarmee de storyteller, van Tony's Chocolonely. Voorheen legde hij met zijn bedrijf GreenInc. een brug tussen duurzaamheid, strategie en communicatie. Het één is volgens hem onlosmakelijk verbonden met het ander. Ynzo is daarnaast lange tijd coach en docent aan de Hogeschool van Amsterdam geweest, spreker en schrijver van verschillende luchtige boeken over duurzaamheid. Volgens Ynzo draait duurzaamheid om het doorbreken van gevestigde patronen om dingen op een betere manier te doen.

Ineke van Zanten - Algemeen jurylid

Ineke is mede oprichter van GreenWish en adviseert sociaal ondernemers, overheden en organisaties vanuit de gedachte dat elke verandering begint met een idee van één individu. 'Er is zoveel creativiteit en lef. Sociaal ondernemers laten het nieuwe zien, ze geven een glimp van de toekomst, en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. De ASN Bank Wereldprijs is een prachtig podium om je initiatief of onderneming te versterken. Waar ik op let bij de projecten is natuurlijk of het plan goed is en impact heeft. Maar meer nog ga ik letten op de mens en de drive achter het project. Mensen kleuren de wereld en passie is onmisbaar voor succes.”

Pieter Smeets - Algemeen jurylid

Pieter Smeets is hoofd marketing en communicatie bij ASN Bank. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de merkstrategie van ASN Bank, de corporate campagnes, klantgroei en nieuwe proposities. Vanuit zijn rol werkt hij dagelijks aan het vergroten van de bekendheid van duurzaam bankieren. Samen met zijn team ontwikkelt hij uitingen en activiteiten die laten zien op welke manier ASN Bank de samenleving verduurzaamt. In 2019 stond Pieter in de Adformatie Top 100 Beste Marketeers van Nederland.  

Ik word elk jaar enthousiast en blij van álle gave initiatieven, alle energie van deze ondernemers, en de hoop die iedereen kan putten uit die energie en passie. Dat diepe geloof in dat we daadwerkelijk met elkaar een verschil kunnen maken - Ynzo van Zanten

Marieke Eyskoot - Jurylid mens en samenleving

Marieke Eyskoot (1977) is duurzame mode- en lifestyle expert, en spreker en presentator. Ze zet stijlvol sustainable leven op de kaart. Haar moderne handboek ‘Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle’ (al 20.000 exemplaren, én een internationale editie) staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, en slimme manieren om bewustere keuzes te maken. Ze schreef eerder fair fashiongids ‘Talking Dress’, was medeoprichter van internationale beurs MINT en spreekt en presenteert regelmatig op (conscious) events. Ze stond herhaaldelijk in de Trouw Duurzame 100, in verschillende topvrouw-lijsten en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar. Voor veel media is ze de go-to-persoon over duurzame onderwerpen, en ze schrijft en praat graag over taboedoorbrekende issues, feminisme en vercommercialisering. In november 2020 komt haar nieuwste boek uit 'Dit is een goed gidsje', een kindervariant van de bestseller 'Dit is een goede gids'.

Anna van Nunen - Jurylid mens en samenleving

Anna is op een missie om te zorgen dat duurzame innovaties van vandaag, de norm van morgen worden. Ze richtte Innofest op: een organisatie die ondernemers helpt om hun prototypes te testen op Nederlandse festivals. En daarmee hun slagingskans te vergroten. Momenteel werkt Anna als strateeg en business developer bij onder andere Greener en BlueCity.

Emma van der Leest - Jurylid natuur en milieu

Emma van der Leest (1991) is biodesigner en oprichter van BlueCity Lab, een circulair gebouwd lab voor het werken met micro-organismen en reststromen in het voormalige Tropicana zwembad in Rotterdam. Haar doel is om de drempel te verlagen voor iedereen die geïnteresseerd is in het werken met micro-organismen en afvalstromen bij de ontwikkeling van nieuwe materialen. Ze ontwerpt biomaterialen uit, onder andere, afvalstromen en haar werk is een voorbeeld van succesvolle samenwerking tussen design en wetenschap. In 2019 won ze de prestigieuze Bio Art & Design Award en werd ze door Dutch Design Foundation geselecteerd als Toekomstbouwer van 2019. Daarnaast ontwikkelt ze educatieve programma's in haar onderzoekspositie op de Willem de Kooning Academie en geeft ze les op diverse (inter)nationale academies.

Jasper Gabriëlse - Jurylid natuur en milieu

Jasper is als mede-oprichter van Seepje deelnemer geweest van de ASN Bank Wereldprijs in 2014. Hoewel toen slechts bewapend met wat studiefinanciering, verkoopt Seepje inmiddels 25 natuurlijke was- en reinigingsproducten in meer dan 5000 winkels in Nederland, België en Duitsland. Het team van Seepje wil het meest inspirerende en impactvolle was- en poetsmerk van wereld opbouwen. Zo werd het merk afgelopen jaar tot één van de Coolste Nederlandse merken gekozen. Jasper zelf is terug te vinden in de internationale Forbes 30under30 lijst en werd door het Financieel Dagblad benoemd tot één van de 50 grootste talenten van Nederland.

Faiza Oulahsen - Jurylid klimaatbescherming

Faiza Oulahsen strijdt als hoofd Klimaat & Energie bij Greenpeace op allerlei manieren tegen klimaatverandering. Vaak op de achtergrond door te lobbyen, internationale klimaatconferenties te volgen, publiekscampagnes te organiseren en onderhandelingen te voeren over klimaatbeleid. Soms op de voorgrond, met tv-optredens en spraakmakende acties. In 2013 kostte de strijd tegen olieboringen in het Noordpoolgebied haar tijdelijk haar vrijheid. Na een actie bij een boorplatform van Russisch olie- en gasbedrijf Gazprom werd ze twee maanden opgesloten in een Russische cel. Faiza trad in 2011 aan bij Greenpeace als een van de jongste campagneleiders van de internationale organisatie ooit. Daarvoor studeerde ze Politicologie en Internationale Betrekkingen.

Olof van der Gaag - Jurylid klimaatbescherming

Olof streeft als directeur van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie naar 100% duurzame energie in Nederland, binnen één generatie. Hij was onderhandelaar aan meerdere tafels van het klimaatakkoord en hiervoor was hij directeur Marketing & Campagnes van Natuur & Milieu.