Juryleden

Met trots presenteren wij de jury van de ASN Bank Wereldprijs 2018!

Ook dit jaar beslist een vakjury wie de winnaars worden van de ASN Bank Wereldprijs. De jury bestaat uit ondernemers en specialisten. Enthousiaste mensen die alles weten van nieuwe producten, duurzame ketens, arbeidsrechten en klimaatverandering. We stellen ze graag aan je voor!

juryleden

Ynzo van Zanten - Juryvoorzitter

Ynzo is Chief Evangelist, en daarmee de storyteller, van Tony's Chocolonely. Voorheen legde hij met zijn bedrijf GreenInc. een brug tussen duurzaamheid, strategie en communicatie. Het één is volgens hem onlosmakelijk verbonden met het ander. Ynzo is daarnaast lange tijd coach en docent aan de Hogeschool van Amsterdam geweest, spreker en schrijver van verschillende luchtige boeken over duurzaamheid. Volgens Ynzo draait duurzaamheid om het doorbreken van gevestigde patronen om dingen op een betere manier te doen.

Ineke van Zanten - Algemeen jurylid

Ineke geeft vanuit Greenwish dagelijks advies over het  opzetten van duurzame initiatieven of ondernemingen. Met haar kennis, ervaring en jarenlange praktijkervaring is zij een aanjager voor maatschappelijke innovatie. 'Waar ik op let bij de projecten is of het een goed plan heeft, of het impact heeft en of het origineel is. Maar meer nog ga ik letten op de mens achter het project. Die zorgt er namelijk voor of een idee een succesvol wordt.'

Marieke Eyskoot - Jurylid mens en samenleving

Marieke Eyskoot is sustainable fashion en lifestyle-expert, spreker en presentator. Ze zet stijlvol duurzaam leven op de kaart. Ze is de auteur van DIT IS EEN GOEDE GIDS – voor een duurzame lifestyle, waarin je praktische en positieve tips vindt op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd. Daarnaast is ze consultant voor merken, winkels en bedrijven, en medeoprichter van fair fashionbeurs MINT. Ze schreef eerlijke kledinggids Talking Dress (2012), stond in de Trouw Duurzame 100 en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar.

Merel Rumping - Jurylid mens en samenleving

Merel Rumping heeft LegBank geïnitieerd, een sociaal ondernemend initiatief om de toegang tot prothesezorg in ontwikkelingslanden te vergroten. Ze heeft een Master in internationale betrekkingen (RUG) met een focus op bedrijfsethiek, en werd in 2017 alumnus van het jaar van de RUG. Ook studeerde ze 'Sciences Politiques' in Frankrijk. Daarnaast blogt ze over sociaal ondernemerschap voor het vakblad over ontwikkelingssamenwerking ViceVersa.

Joszi Smeets - Jurylid natuur en milieu

Voor Joszi is voedsel het instrument om met complexe duurzaamheidsthema’s aan de slag te gaan. Van 2009 tot 2010 organiseerde Joszi trainingen voor jongerenraden van gemeenten bij de NJR. Ze studeerde sociale geografie en Urban Environmental Management aan Wageningen University & Research. Naast haar studie was ze werkzaam als producent bij het podium van filmhuis Studio/K en was ze mede verantwoordelijk voor de organisatie van het eerste Food Filmfestival. In 2013 werd zij werkzaam bij de Youth Food Movement (YFM) en programmeerde zij de YFM Academie. Ze is directeur bij YFM geweest van 2014 tot en met 2016. Joszi is lid van de Commissie Duurzame Veehouderij, bestuurslid van de stichting Soupalicious, en werd in 2015 en 2016 verkozen in de DJ100. Ze is mede-oprichter van Food Hub en geeft regelmatig lezingen, trainingen en workshops.

Jasper Gabrielse- Jurylid natuur en milieu

Jasper is als mede-oprichter van Seepje deelnemer geweest van de ASN Bank Wereldprijs in 2014. Hoewel toen slechts bewapend met wat studiefinanciering, verkoopt Seepje inmiddels 11 natuurlijke was- en reinigingsproducten in zo'n 1400 winkels in Nederland en België. De verpakkingen zijn bekroond met de NL Packaging Award en een internationale Pentaward voor hun unieke ontwerp en duurzaamheid. Jasper zelf is dit jaar terug te vinden in de internationale Forbes 30under30 lijst en door het Financieel Dagblad benoemd tot één van de 50 grootste talenten van Nederland. 

Faiza Oulahsen - Jurylid klimaatbescherming

Faiza Oulahsen strijdt als campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace op allerlei manieren tegen klimaatverandering. Vaak op de achtergrond door te lobbyen, internationale klimaatconferenties te volgen en publiekscampagnes te organiseren. Soms op de voorgrond, met tv-optredens en spraakmakende acties. In 2013 kostte de strijd tegen olieboringen in het Noordpoolgebied haar tijdelijk haar vrijheid. Na een actie bij een boorplatform van Russisch olie- en gasbedrijf Gazprom werd ze twee maanden opgesloten in een Russische cel. Faiza trad in 2011 aan bij Greenpeace als een van de jongste campagneleiders van de internationale organisatie ooit. Daarvoor studeerde ze Politicologie en Internationale Betrekkingen.

Olof van der Gaag - Jurylid klimaatbescherming

"Duurzame energie is positieve energie", vindt Olof. Ondernemerschap en maatschappelijke winst gaan samen. Als directeur van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie wil Olof zo snel mogelijk 100% duurzame energie in Nederland. Met samenwerking, lef en een goed humeur moet dat goedkomen!