Het Wereldprijs traject van dag tot dag

Bereid je voor op een pressure cooker

Voor de negende keer organiseert VDWVM de ASN Bank Wereldprijs. Een ontwikkeltraject voor slimme ideeen voor een betere wereld. De jury, de redactie van VDWVM en de experts van de ASN Bank zijn klaar voor deze snelkookpan. Jij ook? Check hieronder het verloop van het traject.

Ronde 1

Inschrijven 1 augustus tot en met 23 september - Meld je slimme idee voor een betere wereld aan in een van de vijf thema categorieën. Voldoet het aan de criteria? Dan komt het online.

30 september - De top 50 wordt bekendgemaakt. De tien beste projecten per thema gaan door naar de volgende ronde.

Ronde 2

Trainingsdag 8 oktober - Van 10 tot 16.30 uur zullen we je in een sneltreinvaart alles vertellen over business modellen, pers, PR en financiën. Deze dag is leerzaam én heel interessant. En verplicht voor iedereen die kans wil maken op een geldprijs.

Coachinggesprekken 13 oktober - Op donderdagavond krijg je een coach toegewezen. Hij/zij zal je via Skype helpen met het beantwoorden van vragen over jouw projectplan.

Projectplan inleveren 17 oktober - Voor 17.00 uur lever je jouw projectplan in bij de redactie van VDWVM.

24 oktober - De top 25 wordt bekendgemaakt. De beste vijf projecten per thema gaan door naar de volgende ronde.

Ronde 3

Pitch 26 oktober - Je krijgt de kans om de jury te overtuigen van jouw idee met een pitch van 2 minuten. Twee projecten per thema gaan door.

28 oktober - De top 10 wordt bekendgemaakt. De beste twee per thema gaan door naar de finale.

Ronde 4

Persoonlijke gesprekken 2 november - Tijdens persoonlijke gesprekken krijg je de kans om jouw project verder toe te lichten en aan te geven hoeveel geld jij nodig hebt.  De gesprekken duren zo'n 30 minuten.

Ronde 5

Stemronde voor de publieksprijs 7 november t/m 16 november 12.00 uur - Je hebt 10 dagen de tijd om 5.000 euro te verdienen. Roep jouw achterban op om te stemmen en sla je slag. De winnaar maken we tijdens de grande finale bekend.

Finale 16 november - Ga jij met een geldbedrag naar huis? Tijdens een avondvullend programma hoor je of jij een van de winnaars bent. De uitreiking is van 18:00 tot 22:00 in Utrecht. Per thema is er een winnaar. Die ontvangt minimaal 5.000 euro, maar dat kan ook oplopen. En vergeet de publieksprijs van 5.000 euro niet!