afbeelding van Yvette en Dirk
Yvette en Dirk Ondernemer

Zonnige toekomst voor kansarme jongeren Namibië

Het opzetten van een energieneutraal trainingscentrum voor kansarme jongeren in een township van Walvisbaai.

Young Africa wil in navolging van Zimbabwe en Mozambique kansarme jongeren in Namibië een beter toekomstperspectief geven via marktgerichte beroepsopleidingen.

Zonne-energie is in opmars en daarmee de vraag naar gekwalificeerd personeel. Kansarme jongeren de skills leren om van zonne-energie hun beroep te maken en tegelijkertijd het gebruik van zonne-energie promoten via ons energieneutrale trainingscentrum, dat is onze droom.

Namibië, een schitterende bestemming voor toeristen, voor bewoners minder rooskleurig. Door schaarse energiebronnen is het leven duur. Daarnaast is de werkloosheid hoog, vooral onder de jeugd van wie door beperkte opleidingsmogelijkheden 51% werkloos is. Ongeschoolde jongeren op zoek naar werk belanden werkloos in townships, zonder vooruitzicht op een beter leven.

Young Africa, opgericht in 1998, zet zich in voor de ontwikkeling van kansarme jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Praktisch onderwijs en inkomensgenererende projecten bieden jongeren de kans om een menswaardig bestaan op te bouwen. In navolging van Zimbabwe en Mozambique start Young Africa nu ook projecten in Namibië.

Het opzetten van een energieneutraal trainingscentrum voor kansarme jongeren in een township van Walvisbaai, waar ze een marktgerichte beroepsopleiding kunnen volgen en met hun verworven kennis een baan kunnen vinden, o.a. in de zonne-energiesector dat in opmars is. Tevens zal het dienen als kenniscentrum duurzame energie voor overige geïnteresseerden.

Het bestaande gebouw wordt duurzaam verbouwd en voorzien van zonnepanelen. Leerlingen worden o.a. opgeleid in het installeren en onderhouden van zonnepanelen en zonne-energie aandrijvingen. Groepen kunnen terecht voor rondleidingen en workshops over werking en toepassingen van zonne-energie. Tenslotte kunnen opgeleide jongeren bij ons aan de slag als docent of onderhoudsmedewerker

afbeelding van Yvette en Dirk
Yvette en Dirk Ondernemer

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2011

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten