afbeelding van Sven
Sven Ondernemer

ZonnepanelenDelen / zonne-energie van een ander dak!

De zon is van ons allemaal. Met ZonnepanelenDelen profiteert iedereen al vanaf €25,- van de zon!

Met ZonnepanelenDelen willen we het grootste gezamenlijke zonne-energiesysteem van Nederland creëren.

Iedereen kan stroom opwekken uit zon, ook als je geen eigen dak hebt voor zonnepanelen. Dat kan via ZonnepanelenDelen, het crowdfunding platform voor collectieve zonne-energieprojecten. Je investeert in de zonnepanelen van een collectief en deelt mee in de opbrengst.

Wij verbinden de projecten van de energiecoöperaties, agrariers, scholen en projectontwikkelaars met de consumenten en de banken. Aan een kant heb je de mensen die geld inleggen. Dat zijn vooral mensen die zonnestroom belangrijk vinden en hier geld in willen steken, maar niet beschikken over een geschikt dak. Aan de andere kant zijn er veel zonne-energieprojecten, groot- en kleinschalig, die voldoende ruimte hebben voor zonnepanelen en op zoek zijn naar geld om die panelen aan te schaffen.

Via crowdfunding halen wij het geld op, wij regelen de financiële transacties en administratieve rompslomp. Wij zorgen dat mensen hun geld in betrouwbare projecten stoppen en dat zij er goed en duurzaam rendement uit krijgen.

Samen willen we Nederland verzonnen. 

Met ons platform lossen we 2 problemen tegelijk op:

  1. Verzorgen van (toegang tot) financiering voor zonne-energie projecten.
  2. Wegnemen van drempels om te profiteren van zonne-energie (meedoen kan bijvoorbeeld al vanaf 25 euro, volledige juridische ontzorging).

We hebben specifiek gekozen voor een open-platform aanpak zodat iedereen (zoals burgerinitiatieven, maar ook gebouweigenaren) zélf een zonne-energieproject succesvol kan realiseren (en dus niet alleen de gevestigde orde). Het decentrale karakter van zonne-energie wordt op deze manier het beste gefaciliteerd.

We zijn begonnen vanuit de wens om zelf zonne-energie op te wekken. Alleen als stadsbewoner in een klein appartementje op 2 hoog was dat onmogelijk (ik had zelf geen dak!). Tegelijkertijd zagen we dat zonne-energieprojecten in wezen vele, superkleine energiecentrales zijn die een heel andere financieringsvorm nodig hebben dan een grote energiecentrale. Crowdfunding biedt hierbij een geweldige oplossing. Wij slaan dus 2 vliegen, in 1 klap!

Om de grootste gezamenlijke zonne-energiecentrale van de wereld te creëren hebben we:

  1. Initiatiefnemers en locaties nodig. Er zijn veel daken die leeg staan,  dat is zonde!
  2. Heel veel nieuwe ZonneDelers (crowdfunders) die ervoor zorgen dat de zonnepanelen ook op deze locaties komen.

In korte tijd zijn we uitgegroeid tot het grootste platform in Europa om te investeren in zonne-energie. We hebben met behulp van meer dan 4000 ZonneDelers nu meer dan 50 zonne-energieprojecten, 40.000 zonnepanelen en meer dan 15 miljoen euro financiering verzorgd. 

Dat is een geweldig begin, maar nog lang niet voldoende! We hebben de ambitie om komende jaren nog veel meer projecten te helpen met het organiseren van de financiering. Het doel is om in 2020 te groeien naar 1 miljoen zonnepanelen.

Je kunt op https://www.zonnepanelendelen.nl/voorinschrijving vrijblijvend voorinschrijven voor de ZonneDelen. Zo ben je als eerste op de hoogte als er een nieuw zonne-energieproject online komt! 

afbeelding van Sven
Sven Ondernemer

Oprichter ZonnepanelenDelen, winnaar Verenigde Naties momentum-for-change lighthouse activity. Has a dream to create the world's largest virtual solar power plant | @zonnedelen | @1miljoenwatt | @wesharesolar

Update

Trots. We hebben al meer dan 50 zonne-energieprojecten succesvol gefinancierd!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (2)

Meepraten? Login

afbeelding van Maurits
Top idee ! Ik doe mee !
afbeelding van Peter
Leuk voor koopwoners ... Wat wordt gedaan richting woningbouwcorporaties, die sowieso te weinig sociale huurwoningen bouwen, maar daarnaast ook niks doen aan duurzame energie? Als huurder wil ik ook wel zonnepalen i.p.v de al decennialang niet goed functionerende stadsverwarming ....
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 352 projecten