afbeelding van Joep
Joep Ondernemer

www.bamboefietsen.nl

Bamboe fietsen zijn fietsen met een handgemaakt frame van bamboe, uit Afrika

www.bamboefietsen.nl levert handgemaakte bamboe fietsen uit Afrika. Het bedrijf dat ze levert, is in 2011 begonnen met de verkoop er van in Nederland. Zie www.bamboefietsen.nl. De bouwers van de fietsframes worden er eerlijk voor betaald en kunnen zichzelf zodoende ontwikkelen. De fietsen zien er super mooi uit en voldoen aan alle eisen die wij in Nederland aan een goede fiets stellen, bijvoorbeeld 5 jaar garantie. Maar daarnaast zijn ze veel mooier dan 'normale' fietsen en zijn ze op maat te bestellen. Tenslotte wordt bij iedere fiets het verhaal (en e-mail adres!) van de bouwer(s) geleverd zodat er meeer dan alleen een fiets wordt uitgewisseld, maar ook achtergrondinformatie. Zo ontstaat er échte verbinding tussen Noord en Zuid en wordt de fiets nóg bijzonderder!

Het doel is om te voldoen aan de vraag van de Nederlandse consument die een bijzondere maatfiets wil. Daarnaast en hierdoor wil ik mensen in Afrika die de frames bouwen de kans geven voor zichzelf en hun familie te kunnen zorgen.

Aanleiding om te beginnen was de overtuiging dat eerlijke handel veel beter is dan ontwikkelingshulp. Maar dan wel met een aansprekend produkt dat in Nederland kans maakt op de commerciele markt. De bamboe fiets is zo'n product.

Het bedrijf achter www.bamboefietsen.nl was de eerste leverancier van bamboe fietsen in NL en levert alle soorten modellen: van kinderloopfiets tot high-end racefiets. Prijzen varieren van €150 tot €4000+. Een goede stadsfiets met 3 versnellingen en handremmen is er al vanaf €1399.

afbeelding van Joep
Joep Ondernemer

Initiatiefnemer van Eerlijke Kansen & De Eerlijke Fiets

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Kathelijn
Wat een gaaf idee, de Tour fietsen op een bamboefiets!
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten