afbeelding van Wouter
Wouter Ondernemer

Woud

Bouwen, passen en puzzelen. Met deze originele en duurzame Woudjes maak je oneindig veel constructies. Leuk voor jong en oud.

Bouwen, passen en puzzelen. Met onze originele Woudjes maak je oneindig veel constructies. De blokjes zijn handgemaakt van duurzaam, oer-Hollands hout en worden verpakt in een milieuvriendelijk katoenen zakje. In het zakje zitten 24 Woudjes gezellig bij elkaar. Genoeg voor uren speelplezier!

Ongeveer een jaar geleden was ik met mijn kinderen in de weer met Kapla (houten plankjes). Zowel mijn kinderen als ik raken redelijk snel uitgekeken op deze plankjes en ik vroeg me af of ik een uitdagender vormpje zou kunnen bedenken dat zowel in 2D als 3D te bouwen is. 

Een jaar laten zijn de 'Woudjes' klaar! Een blokje van gecertificeerd Nederlands beukenhout, met de hand gezaagd door timmermannen in Leiden en daarna zelf stuk voor stuk geschuurd. Het zakje is in India geproduceerd van biologisch katoen (GOTS gecertificeerd) maakt het plaatje compleet! Het GOTS certifcaat garandeert dat de werknemers in India een leefbaar loon krijgen en verzekerd zijn van goede arbeidsomstandigheden.

Door het gebruik van gecertificeerd hout en biologisch katoen en voornamelijk lokale productie probeer ik bij te dragen aan een duurzame samenleving én direct de lokale economie te ondersteunen. Zeker in deze periode vind ik dit extra belangrijk.

Wat ik verder zeer belangrijk vindt is dat bij de productie van plastic speelgoed schadelijke stoffen vrijkomen en bij het maken van houten speelgoed niet. Elk verkocht zakje Woud zorgt ervoor dat er waarschijnlijk minder plastic speelgoed wordt verkocht! 

Als je je bedenkt dat veruit het meeste speelgoed bij het afdanken in de afvalbak en daarna in de verbrandingsoven terecht komt en een kilo plastic dan 3,53 kilo CO2 uitstoot en een kilo hout slechts 1,6 kilo CO2, dan is de keuze voor houten speelgoed helemaal gemakkelijk.

afbeelding van Wouter
Wouter Ondernemer

Sinds ik op een mooie dag in 1995 naar Cistron inbelde met een 2400 baud modem van Girotel ben ik verknocht aan online. Vandaag de dag help ik bedrijven op het gebied van digitale strategie, content management & marketing, SEO, SEA en affiliate marketing. Ik vind het geweldig om, naast mijn online activiteiten, met een 'echt' tastbaar product bezig te zijn. Van het prille begin tot het verkopen en marketen ervan. Ik hoop dat Voor de wereld van morgen mij kan helpen met exposure, het netwerk/experts om Woud te laten groeien en natuurlijk duurzaam ondernemen te stimuleren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 343 projecten