afbeelding van Leon
Leon Ondernemer

Wonen Werken Zorgen 50+

Wonen met-zicht-op-elkaar. Werken in gezamenlijk te creëren bedrijfjes. Regie over eigen zorg, in de vorm van een coöperatie.

WONEN WERKEN ZORGEN 50+

Aan onze ouders merkte wij dat de huidige generatie 50 plussers hun oude dag zelf willen vormgeven en maatschappelijk actief willen blijven. Daarnaast spelen ook de tendensen in de politiek mee. Er wordt van ouderen verwacht dat ze zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Hiervoor is een goed sociaal netwerk nodig en een aangepast huis voor als men slechtziend, slecht ter been wordt of verpleging nodig heeft. Maar wat als dit niet beschikbaar is of te duur wordt?

Ons antwoord hierop is het Wonen Werken Zorgen 50+ concept

  • Groepen van circa 35 vijftigplussers in een gemengde leeftijdsopbouw in een duurzaam getransformeerd gebouw met circa 25 woningen.
  • Wonen met-zicht-op-elkaar. Met ieder een eigen complete levensloopbestendige woning, waar je tot je dood zou kunnen wonen.
  • Gemeenschappelijke ruimtes voor gezamenlijke activiteiten als: onderhoud gebouw & buitenruimte, gezondheid, sport, culturele activiteiten en B&B. Voor elkaar en voor de buurt.
  • Werken in gezamenlijk te creëren bedrijfjes, voor iedereen die wilt werken.
  • De regie van de zorg in eigen handen nemen en als een partij zorg op maat inkopen.

Wij bieden de kapstok en begeleiden het gehele traject. Van het vormen van de groepen, het inrichten van de coöperatieve rechtsvorm tot het transformeren van het gebouw en het inkopen van de zorg. De inhoudelijke invulling gebeurd in co-creatie met de groepen, waardoor elke coöperatie uniek en eigen van de groep wordt.

Kortom: naar zelfvoorzienende ouderen die actief blijven en betekenis hebben in de maatschappij. 

www.leonbroeren.nl

Dit is een initiatief van Han de Jong en Leon Broeren architecten i.s.m. Felsch architecten. Han de Jong adviseert en begeleid  bij het oprichten van coöperaties door heel Nederland. Leon Broeren architecten i.s.m. Felsch architecten geven advies, begeleiden en ontwerpen nieuw- en verbouwprojecten door heel Nederland. www.leonbroeren.nl

In Ede bezochten ruim 130 geïnteresseerde onze presentatie over het bijzondere wooninitiatief voor senioren op de kazerneterreinen in Ede! Onze ambitie is om de rijksmonumentale Bergantiuskazerne in Ede te transformeren naar 20 levensloopbestendige woningen. Coöperatie Vitalius is opgericht. Wij hebben het Voorlopig Ontwerp afgerond. Het koopcontract met de gemeente Ede en Hermon Erfgoed is getekend. Tegelijkertijd is het huurcontract met Vitalius getekend. Momenteel zijn wij bezig om de bouwaanvraag voor te bereiden. 

In Utrecht bezochten meer dan 90 geïnteresseerde onze presentatie over het bijzondere wooninitiatief voor senioren! Op dit moment is er een groep van 37 middel tot hoger opgeleide ouderen uit Utrecht gevormd met een wachtlijst van nog eens 60 geïnteresseerde. Wij zijn ons nu aan het organiseren als rechtspersoon, met bestuur en statuten, hebben overleg met de gemeente en de provincie. De eerste leegstaande gebouwen zijn bezocht! 

Wij willen het Woon Werk Zorg concept door heel Nederland mogelijk maken!

www.leonbroeren.nl

afbeelding van Leon
Leon Ondernemer

Leon Broeren architecten werkt in een netwerk van samenwerkende architecten. Binnen dit netwerk delen wij kennis en mankracht.

Update

Feestelijke ondertekening koopcontract Berganisuskazerne Ede

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 288 projecten