afbeelding van Marlies Katy
Marlies Katy Ondernemer

Wilgenwold

Wijk met een groen hart vlakbij Amsterdam en Utrecht. De huizen zijn energie neutraal en duurzaam gebouwd, tussen weide, wilgen en water.

Bijzondere duurzame woningen vlakbij het Gooi en Amsterdam! Vrijstaand wonen in een groene landelijke omgeving dichtbij Amsterdam en het Gooi in een zeer duurzame woning? Dat kan binnenkort in Wilgenwold. Dit groene wijkje komt in het bijzondere Oosterwold, een prachtig polderlandschap tussen Almere, het Gooi en Zeewolde. 

Wilgenwold wordt geen wijk met strakke schuttingen, maar vriendelijk en toegankelijk. Wonen, werken, leven, zowel vanuit sociaal-maatschappelijk, als vanuit toekomstperspectief. De overheid trekt zich terug, mensen krijgen een steeds grotere verantwoordelijkheid voor elkaar. Daar moet je je woonomgeving op aanpassen. De wijk wordt heel ruimtelijk opgezet, met om elke kavel een transparante omlijsting van wilgenlaantjes die uitnodigen tot lekker wandelen of spelen. Ook loopt er een waterpartij door de buurt heen die landschappelijk natuurlijk heel mooi is, maar ook een functie heeft: het op een ecologische en doeltreffende manier verwerken van afval- en overtollig regenwater. Er komt geen gas- of rioolaansluiting, wel water en elektra.

Het ontwikkelteam van Wilgenwold verzorgt al dit voorbereidende werk. Sustainer Homes ontwikkelt extreem duurzame woningen. Vergeleken met de standaard woningen waarin staal en beton zijn verwerkt, veroorzaken de woningen van Sustainer Homes ruim 90% minder CO2-uitstoot, zowel tijdens het milieuvriendelijke productieproces als wanneer je erin woont. De drie verschillende types woningen in Wilgenwold zijn opgebouwd uit houten modules en hebben een goed geïsoleerde gevel en driedubbel glas in houten kozijnen. In combinatie met wandverwarming, zonnepanelen en geïntegreerde ventilatie is een Sustainer Home warm in de winter, koel in de zomer en altijd energieneutraal. Wilgenwold heeft drie nieuwe types woningen ontworpen. Stoer, comfortabel en door de strakke houten gevels lijken ze op te gaan in het groene polderlandschap. Alle woningen in Wilgenwold zijn energieneutraal : ze wekken minimaal zo veel energie op (met zonnepanelen) als dat er verbruikt wordt. De huizen zijn van alle gemakken voorzien: van badkamer tot zonnepanelen en warmtepomp. Met deze woning ben je klaar voor de toekomst.

afbeelding van Marlies Katy
Marlies Katy Ondernemer

Ondernemer

Update

Er zijn nog kavels beschikbaar!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 369 projecten