afbeelding van Michelle
Michelle Ondernemer

Wilde Wand

De Wilde Wand brengt de kantoortuin tot leven met de symbiose van duurzaam Dutch Design en luchtzuiverende planten.

Arne en Michelle houden zich bezig met het op een duurzame manier vergroenen van werkplekken. Want we werken fijner in een natuurlijke omgeving. Het belang daarvan wordt steeds duidelijker. Voor ons komt dit samen in de Wilde Wand: een mobiele groene roomdivider die direct een prettig werkklimaat schept. Circulair ontwerp, minimaal onderhoud, maximaal aantal planten.

Van prototype tot nieuw ontwerp

In september 2017 is de pilot van de Wilde Wand van start gegaan. Met pilotklanten waaronder Knab, Gemeente Leiden en aanmelder.nl is het functionele ontwerp getest. Op basis van de feedback die we kregen van iedereen die in aanmerking kwam met de Wilde Wand, zijn we het design traject gestart. Hierin zijn alle learnings uit de pilot verwerkt wat betreft functie en esthetiek. Het resultaat: een circulair ontwerp, minimaal onderhoud, maximaal aantal planten. 

Duurzaam Dutch Design

Samen met productontwerpbureau IDEAL&co is het ontwerp van de Wilde Wand tot stand gekomen. Het resultaat is een minimalistisch ontwerp met een natuurlijke uitstraling. In het pakket van eisen is opgenomen dat de Wilde Wand cradle-to-cradle en volledig geproduceerd wordt in Nederland.

Het circulaire ontwerp bevat:

  • Luchtzuiverende kamerplanten (36-72 stuks)
  • Ecoplex hout, duurzaam populierenhout uit Europa.
  • RVS-plantenbakken
  • Optioneel: extra functionaliteiten, zoals whiteboard.

Door de modulaire opbouw is de Wilde Wand volledig demontabel. Zoals hierboven blijkt, bestaat de Wilde Wand uit monostrome materialen. Deze kunnen we terugwinnen tot grondstoffen.

Updates

  • Wilde Wand is geselecteerd voor het Climate-KIC Greenhouse 2018. 
  • Expositie Wilde Wand in het Circulaire Economielab op Dutch Design Week 2017 #DDW
  • Gemeente Leiden van geeft opdracht voor circulaire interieurbeplantings in haar kantoren.
  • Enexis start 'proeftuin' met Wilde Wand.

Praktische zaken

Je wilt dat het groen op je kantoor altijd mooi en gezond blijft, zonder dat je er omkijken naar hebt. Daarvoor is onze groenbrigade! Zij houden voor jou de Wilde Wand in optima forma.

Leverbaar vanaf september 2018

WIl je ook starten met het vergroenen van de kantoortuin? Neem dan contact met ons op!

afbeelding van Michelle
Michelle Ondernemer

Met planten om ons heen zijn we creatiever en concentreren we ons beter op het werk. Groen is goed voor iedereen. Dat weet ik zeker. Daarom wil ik met de Wilde Wand de kantoortuinen van Nederland vergroenen. De Wilde Wand is 100% duurzaam Dutch Design.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 342 projecten