afbeelding van Michelle
Michelle Ondernemer

Wilde Wand

De Wilde Wand brengt de kantoortuin tot leven met de symbiose van duurzaam Dutch Design en luchtzuiverende planten.

Arne en Michelle houden zich bezig met het op een duurzame manier vergroenen van werkplekken. Want we werken fijner in een natuurlijke omgeving. Het belang daarvan wordt steeds duidelijker. Voor ons komt dit samen in de Wilde Wand: een mobiele groene roomdivider die direct een prettig werkklimaat schept. Circulair ontwerp, minimaal onderhoud, maximaal aantal planten.

Van prototype tot nieuw ontwerp

In september 2017 is de pilot van de Wilde Wand van start gegaan. Met pilotklanten waaronder Knab, Gemeente Leiden en aanmelder.nl is het functionele ontwerp getest. Op basis van de feedback die we kregen van iedereen die in aanmerking kwam met de Wilde Wand, zijn we het design traject gestart. Hierin zijn alle learnings uit de pilot verwerkt wat betreft functie en esthetiek. Het resultaat: een circulair ontwerp, minimaal onderhoud, maximaal aantal planten. 

Duurzaam Dutch Design

Samen met productontwerpbureau IDEAL&co is het ontwerp van de Wilde Wand tot stand gekomen. Het resultaat is een minimalistisch ontwerp met een natuurlijke uitstraling. In het pakket van eisen is opgenomen dat de Wilde Wand cradle-to-cradle en volledig geproduceerd wordt in Nederland.

Het circulaire ontwerp bevat:

  • Luchtzuiverende kamerplanten (36-72 stuks)
  • Ecoplex hout, duurzaam populierenhout uit de Nederlandse berm
  • RVS-plantenbakken
  • Optioneel: extra functionaliteiten, zoals whiteboard aan een zijde.

Door de modulaire opbouw is de Wilde Wand volledig demontabel. Zoals hierboven blijkt, bestaat de Wilde Wand uit een paar monostrome onderdelen. Deze kunnen we voor 95% hoogwaardig terugwinnen tot grondstoffen.

Updates

  • Wilde Wand is geselecteerd voor het Climate-KIC Greenhouse 2018. 
  • Expositie Wilde Wand in het Circulaire Economielab op Dutch Design Week 2017 #DDW
  • Gemeente Leiden van geeft opdracht voor circulaire interieurbeplantings in haar kantoren.
  • Enexis start 'proeftuin' met Wilde Wand.

Praktische zaken

Kopen of leasen? Het kan allebei! De Wilde Wand is een levende wand. Daar moet voor gezorgd worden. Wij vinden dat duurzame interieurbeplanting pas écht duurzaam is, als je dit ook terugziet in het onderhoudscontract. Kies je voor lease, of Plants as a Service, dan komen wij eens per maand langs om de planten water te geven.

Onderhoud

Je wilt dat het groen op je kantoor altijd mooi en gezond blijft, zonder dat je er omkijken naar hebt. Daarvoor is onze groenbrigade! Zij houden voor jou de Wilde Wand in optima forma.

Leverbaar vanaf juni 2018

De Wilde Wand is nu in productie. De verwachte leverdatum is juni 2018. WIl je ook starten met het vergroenen van de kantoortuin? Neem dan contact met ons op!

afbeelding van Michelle
Michelle Ondernemer

Met planten om ons heen zijn we creatiever en concentreren we ons beter op het werk. Groen is goed voor iedereen. Dat weet ik zeker. Daarom wil ik met de Wilde Wand de kantoortuinen van Nederland vergroenen. De Wilde Wand is 100% duurzaam Dutch Design.

Update

Wilde Wand geselecteerd voor Climate-KIC Greenhouse 2018!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 414 projecten