afbeelding van Bea
Bea Ondernemer

Wild food café

Het Wild food café biedt workshops aan met voeding uit de natuur zodat iedereen kan leren hoe je met wilde eetbare planten gezond kan eten.

Onze missie is om eetbare wilde planten te herontdekken en er overheerlijk eten mee te bereiden. Wij missen belangrijke voedingsstoffen omdat cultuurgroenten en -fruit zo geteeld worden dat ze een zachte en algemene smaak hebben. Wilde eetbare planten groeien op plekken waar veel meer mineralen en andere voedingsstoffen beschikbaar zijn. Een kleine hoeveelheid in een 'gewone' maaltijd doet al wonderen voor de gezondheid van de mens. In het Wild food café leren we samen met de cursisten hoe we het jaar rond deze planten kunnen verwerken en heerlijke maaltijden kunnen bereiden.

Wij zijn een aantal mensen die al jaren experimenteren met eetbare wilde planten en willen de kennis naar een hoger niveau brengen middels het Wild food café. Wilde eetbare planten zijn gezond en bovendien gratis. We herontdekken met z'n allen oude kennis en proberen nieuwe recepten uit met wilde eetbare planten en fruit uit de natuur.

Wij hebben een professionele keukeninrichting nodig met een blender, sappers en fornuis/oven. Op dit moment gebruiken we onze eigen apparaten, maar dat is niet wenselijk. Verder hebben we nog wat inrichting nodig. Het eerste Wild food café komt in het Gaaf Groen Pop Up Center in Alkmaar.

2016 is het jaar om te oefenen en de inrichting klaar te hebben. Wij beginnen alvast met speelse workshops met het doel om in 2017 echt open te gaan, ook voor bezoekers.

afbeelding van Bea
Bea Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten