afbeelding van Frank
Frank Ondernemer

Warmte uit de buitenlucht halen

Met een HR profiel de warmte uit de buitenlucht halen om je huis te verwarmen zonder gas

Mijn missie en passie is om de planeet beter te maken door in de toekomst minder Co2 te produceren. Hernieuwbare warmte opwekken uit de buitenlucht dag en nacht. Zoveel mogelijk bekendheid er aan geven zodat men de alternatieven kent en goede keuzes maakt Dit bereikbaar maken voor iedereen. Duurzaam ondernemen voor toekomstige generaties

Warmte kan niet getransporteerd worden en heb je nodig als de mensen thuis zijn. De buitenlucht is een onuitputtelijke bron van warmte (en wordt helaas steeds warmer) Wat nodig is is een HR profiel dat de warmte dag en nacht efficient uit de buitenlucht haalt. Het HR profiel maakt gebruik luchtkanalen waarin de natuurlijke trek (schoorsteeneffect) optreedt. Koude lucht valt en warme lucht stijgt. Daarmee blijft de lucht stromen en warmte afgeven aan een mengsel van water en antivries. Met de verbeterde warmtepompen wordt de temperatuur hoog genoeg voor verwarming van een huis of warm water. Dit is zeker voor woningen in steden. De warmte wordt opgeslagen in een klein warm water buffervat of in een lus die in de grond wordt gelegd rondom de fundatie of in de kruip ruimte van een woning. Dit zijn bekende en beproefde technieken. Het HR profiel (Thermodule genoemd) kan modulair opgebouwd worden op een dak, gevel of schutting. Het kan ook als draagconstructie dienen voor zonnepanelen. In woonwijken is weinig ruimte maar een paar m2 verticaal aan een gevel of schutting is er vaak wel. Dan kunnen we stoppen met het verbranden van gas in een CV ketel.

Een eerste test opstelling is gemaakt. We hebben verder hulp nodig om de onderdelen van de installatie eenvoudig te maken. Een rekenmodel om de terugverdien tijden inzichtelijk te maken voor de gebruikers. ook kan het verder toegepast worden in een dak,gevel of schutting. Financiering voor de verdere ontwikkeling en bekend making van deze mogelijkheden. Meten en testen van het HR profiel door een erkend instituut zoals TNO. Toonaangevende supporters. .

Een test lokatie van de diverse toepassingen. (Rijtjeswoning, Groot gebouw,Vrijstaande woning) Demo units om aan te tonen dat het HR profiel met 10 m2 al een complete woning kan verwarmen. Publiciteit Contact met woningcoöperaties, bouwbedrijven, installateurs en architecten. Opleiden en trainen van installateurs om naar verwarmen te kijken zonder gas.

afbeelding van Frank
Frank Ondernemer

Met passie je vol inzetten voor een betere planeet! Duurzaam ondernemen voor toekomstige generaties

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 596 projecten