afbeelding van Roel
Roel Ondernemer

Volta Energy

Volta Energy gaat zorgen voor een groener en duurzamer klimaat door op een innovatieve manier de energievraag op locatie te beantwoorden

Inleiding / ontstaan

Zoals bekend, wordt er al veel gedaan aan het verbeteren van klimaatveranderingen. Een markt die op deze trend achterblijft, is de markt van de mobiele energie. Op dit moment wordt er nog veelal gebruik gemaakt van aggregaten, om op locatie energie te verkrijgen. Aggregaten zijn machines op benzine of diesel die vaak staan te draaien in een weiland of bij een bouwplaats. Deze aggregaten zijn erg vervuilend en klimaatonvriendelijk.

Volta Energy levert een groene en duurzame energievoorziening die mobiel en off-grid te gebruiken is. De energie wordt geleverd met behulp van zonne-energie en de opslag daarvan. Op deze manier ontstaat een zeer gebruiksvriendelijke energievoorziening, welke op elke locatie zonder uitstoot of geluid verschillende apparaten van energie kan voorzien.Het belangrijkste verschil met reguliere aggregaten zit in een groene en duurzame manier van opwekking van de energie. Een ander verschil is het een modulair systeem, waardoor er bij een veranderende vraag het pakket daar gewoon op kan worden aangepast. Daarnaast kan de mobiliteit worden verhoogd door de modules samen te voegen met allerlei objecten, zoals: aanhangers, bedrijfswagens, boten en/of vastgoed.

De ontwikkeling heb ik, dankzij mijn opleiding werktuigbouwkunde en een technische achtergrond, grotendeels zelf gedaan. De bouw van het prototype is door mijzelf gedaan en heeft plaatsgevonden in de garage van mijn vader. Vervolgens is het systeem opgeleverd aan het bedrijf welke er uitgebreid testwerk mee doen. Zij hebben dit prototype sinds november 2015 in gebruik. Met de feedback heb ik veel nieuwe kennis opgedaan voor de verdere ontwikkeling.

Halverwege 2016 ben ik tijdens mijn Minor Ondernemen aan de HAN bezig geweest met het opzetten van het bedrijf en een ondernemingsplan. Dit heeft er toe geleid dat er in december 5 systemen verkocht zijn en is er een samenwerking met de Gemeente Arnhem aangegaan, om de evenementen in die stad te verduurzamen. Sinds 1 januari is Volta Energy ingeschreven bij de KvK.

Afgelopen half jaar is er druk gewerkt aan een prototype, welke in september ingebruik moet zijn. Dit project deed ik als afstuderend student Werktuigbouwkunde aan de HAN. Ik kreeg bij de ontwikkeling hulp van het Lectoraat Duurzame Energie en Young in Business. Het doel is dat er aankomend jaar minimaal 15 aggregaten worden vervangen voor groene en duurzame Volta modules.

Productbeschrijving

Zoals hierboven is uitgelegd bestaat het product uit een off-grid energie voorziening op basis van zonne-energie en de opslag daarvan. Het product dient op de eerste plaats als vervanger van de conventionele aggregaat.Het belangrijkste verschil met reguliere aggregaten zit in een groene en duurzame manier van opwekking van de energie.Een ander verschil is het een modulair systeem, waardoor er bij een veranderende vraag het pakket daar gewoon op kan worden aangepast.Daarnaast kan de mobiliteit worden verhoogd door de modules samen te stellen met allerlei objecten, zoals: aanhangers, bedrijfswagens, boten en/of vastgoed.

Waardeproposities

De geldende waardeproposities bestaan uit:

Groen en duurzaam

Allerbelangrijkste reden voor het bestaansrecht van het product. Deze waardeproposities wordt nog maar erg weinig gevoerd op de markt van off-grid energievoorzieningen.

Mobiel / verplaatsbaar

De Volta wordt een op elke locatie bruikbare energievoorziening. Om op deze plaatsen te kunnen komen en een waardige concurrent te kunnen zijn voor de conventionele aggregaten is het systeem mobiel en verplaatsbaar. Hierbij wordt gehouden aan geldende ARBO eisen. Het systeem kan eenvoudig met de hand worden verplaatst en past in elke bestelwagen.

Modulair

Om voor elke klant een passende oplossing te bieden is het systeem modulair opgebouwd. Zo kan iedere klant in energievraag kunnen worden voorzien. Daarnaast kan bij een veranderende energievraag het systeem worden aangepast.

Kostenbesparend / rendabel

Zeker voor klanten die twijfelen tussen een conventionele oplossing en de Volta modules kunnen kosten een doorslaggevend argument zijn. De modules zijn een aantal keer duurder dan een normale aggregaat maar verdiend zich na ongeveer 600 gebruiksdagen terug. 

Betrouwbaar

Het systeem biedt dezelfde of betere betrouwbaarheid als een conventionele benzine-aggregaat.

Gebruiksvriendelijk / handzaam

Grote voordeel van een conventionele benzine aggregaat is zijn gebruiksvriendelijkheid. Deze is gemakkelijk verplaatsbaar, past overal in en doet het wanneer de gebruiker het wil. Het Volta systeem is minimaal zo gebruiksvriendelijk plus dat dit systeem geen hinder veroorzaakt door herrie en stank. Het systeem volgt daarnaast automatisch de zon (verticaal en horizontaal).

Stand-alone

Onderhoudsvrij / brandstofvrij dus kan stand-alone werken zonder dat hier mensen bij aanwezig moeten zijn. Hierdoor kan een Volta op een afgelegen plaats worden ingezet voor langere periodes zonder dat hier intensief mee bezig hoeft te zijn.

afbeelding van Roel
Roel Ondernemer

Onlangs afgestudeerde ingenieur met een hart voor het klimaat / het tegengaan van de klimaat veranderingen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 352 projecten