afbeelding van Wouter
Wouter Ondernemer

Vertisign | de stadsmoestuin

Vertisign creëert een moestuin waar u maar wilt, zodat iedereen kan beginnen met het kweken van verse groenten en kruiden.

De wereld om ons heen veranderd iedere dag terwijl de bevolking groeit en er meer aandacht komt voor het milieu. Dit brengt conflicten met zich mee, waarbij de voedselproductie in gedrang kan komen. De huidige voedselbranche richt zich namelijk op schaalvergroting met alle neveneffecten voor gezondheid en milieu. Een van de oplossingen voor dit probleem is zorgen dat het verbouwen van voedsel weer gebeurd bij de gebruiker, maar deze heeft niet altijd de kennis en ruimte om dit te realiseren.

Moestuin op beperkte ruimte

Het Giessenburgse bedrijf Vertisign gaat de uitdaging aan om te zorgen dat de voedselvoorziening ook in de toekomst op peil blijft zonder neveneffecten voor de omgeving en gebruiker. Om dit te realiseren heeft Vertisign in eerste instantie een assortiment van kweekrekken en moestuintafels ontworpen waarmee door middel van magazijnstellingen moestuinbakken op hoogte aangebracht worden. Op deze manier kan er op niveau's gekweekt worden zodat een hogere opbrengst gerealiseerd wordt op een kleine ruimte. De oplossing voor het creeeren van een moestuin op uw balkon, terras of dak.

Makkelijker kweken

Het kweken in de moestuinbakken van Vertisign heeft als voordeel dat het aanzienlijk minder moeite kost om te moestuinieren. De bakken zijn op hoogte, zodoende hoeft u niet te bukken en te spitten, maar heeft u ook minder last van ziektes en ongedierte waardoor u geen bestrijdingsmiddelen hoeft te gebruiken. Slakken bijvoorbeeld houden niet van staal en zullen uw slaplantjes met rust laten. Bijkomend voordeel is dat de groenten en kruiden groeien waar deze gebruikt worden, waardoor er geen transport plaats vindt.

Duurzaam Nederlands product

De moestuintafels en moestuinbakken worden door Vertisign zelf ontworpen en geproduceerd bij bedrijven in Gelderland uit verzinkt staal. Hierdoor ontstaan duurzame en recyclebare producten die, anders dan bijvoorbeeld houten kweekbakken, jarenlang gebruikt kunnen worden voor het kweken van verse groenten en kruiden. 

Daarnaast worden de materialen verpakt in papieren zaadmatten zodat er bij het verzenden van de producten geen plastic gebruikt hoeft te worden. Bijkomend voordeel is dat de klant met deze zaadmatten direct aan de slag kan en binnen 4 a 5 weken een verse salade kan oogsten.

Moestuinbak as a service

De kweekrekken, moestuinbakken en moestuintafels zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar zodat er op elk balkon of terras een mogelijkheid is om te kweken en worden samen met moestuingrond en zaden online aangeboden op de website.

Verder is het mogelijk om een abonnement af te sluiten zodat de klant maandelijk de zaden van het seizoen thuisgestuurd krijgt met handige tips en tricks voor in de moestuin. Zo kan de klant met nog meer plezier en langer van het kweekseizoen kan genieten. Bij dit abonnement wordt de moestuintafel of moestuinbak als een service meegeleverd.

 

afbeelding van Wouter
Wouter Ondernemer

Wouter Slob is product developer, afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een minor aan de TU Delft in Sustainable Design. In zijn jeugd groeide Wouter op bij de boerderij van zijn vader en al van jongs af aan was hij samen met zijn opa bezig in de moestuin achter het huis. Na zijn afstuderen kwam hij terecht in de logistieke sector, maar de groene vingers bleven jeuken, tot hij uiteindelijk besloot het productontwikkelen te combineren met zijn passie voor moestuinieren. Wouter houdt ervan om te creëren en is in staat complexe uitdagingen op te lossen waarbij hij streeft naar efficiëntie: het ideale evenwicht tussen kosten en kwaliteit.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 287 projecten