afbeelding van René
René Ondernemer

Verlatenboot

Alle verlaten en achter gelaten en verwaarloosde boten op eigenaar te traceren en/ of op te ruimen om het milieu nog enigszins te redden.

Wij moeten er zijn om het probleem verwaarloosde en achter gelaten boten in geheel Nederland op te ruimen of op eigenaar te vinden. Ons project bied hierbij de oplossing zowel direct als in de toekomst. Op 21 januari 2015 is er een pers bericht uitgegaan over het probleem wees-/verlaten -boten in Nederland wat door Recreatieadvies in Lelystad onderzocht werd. Op 16 juni 2015 zijn hier zelfs kamer vragen over gesteld in de Tweede Kamer. De Volkskrant heeft hierin ook de belangstelling gezocht door middel van een persbericht op 20 augustus 2016 De oplossing die wij met ons project willen bereiken is de schade aan het milieu te beperken en het aanzicht van verwaarloosde boten terug te dringen. Door middel van aanmeldingen van particulieren of bedrijven zal een medewerker van verlatenboot naar de betreffende plek gaan om hierbij de boot volledig in beeld te brengen. Hierna zal de boot op de website worden geplaatst en gedeeld worden op social media. Bij het vinden van de eigenaar heeft deze de keuze om afstand te doen of zelf actie hierin te ondernemen. Mocht de eigenaar niet worden gevonden wordt deze in bewaring genomen door verlatenboot of wordt deze door de verantwoordelijke overheidsinstelling vernietigd. De boten waarvan afstand wordt gedaan of niet meer op eigenaar kunnen worden achterhaald zullen worden aangeboden bij bijvoorbeeld dagbestedingen, dan wel verkocht of gesloopt. Om ook in de toekomst dit probleem in de hand te kunnen houden, bieden wij hierin ook de mogelijkheid om zowel boten als buitenboordmotoren te registreren, bij verlatenboot. Met deze registratie kan de eigenaar aantonen dat men de eigenaar is, bij bijvoorbeeld verkoop of zodat gestolen spullen sneller kunnen worden achterhaald op eigenaar. Als extra kan een gps systeem worden aangeschaft voor beveiliging zodat de eigenaar een bericht krijgt bij diefstal.

Het probleem achter gelaten boten, verwaarloosde boten is inmiddels zo groot dat het probleem niet meer te overzien is. Meerdere erkende onderzoekbureaus hebben al onderzoek gedaan naar dit probleem. De Volkskrant heeft in 2016 hierover een persbericht naar buiten gebracht dat het nu al zou gaan om 100.000 verlaten boten. Hierbij zijn niet eens de boten meegenomen waarvan de eigenaar wel bekend is maar hun eigendom laten verwaarlozen. In slechte staat van onderhoud verkerende boten zijn ook zeer schadelijk voor het milieu denkt u aan afgebladerd verf/lak wat in het water terecht komt. Echter is er op dit moment geen enkele wet die kan worden toegepast op deze vervuiling. Na ons inziens moet de overheid hierin de wet veranderen die dit wel mogelijk maken. Een sloopauto op straat is ook verboden i.v.m het milieu waarom dan niet in alle wateren. Ook is het vreemd dat er voor boten en buitenboordmotoren geen registratie mogelijkheid is die buiten een specifieke categorie vallen bij de RDW wat voor diefstal alleen maar aantrekkelijker word en is.

Wij hebben om te starten van ons project minimaal 2500 euro nodig. Om direct als onze diensten te kunnen aanbieden zijn we een bedrag van minimaal 5000 euro nodig. Dit geld zal worden besteed aan de verdere opbouw van het bedrijf en de nodige kosten die het inrichten van een kantoor met zich mee zal brengen. Ook is er rekening gehouden met het drukwerk die wij nodig zullen zijn om ons werk te kunnen uitvoeren. Dit zal o.a registratie stickers, waarschuwing sticker en registratie polissen zijn. Naast het financiële hebben wij ook de media nodig die ons project onder de aandacht moet brengen waardoor de overheid wakker word geschud met dit milieu probleem.

De oplossing die wij met ons project willen bereiken is de schade aan het milieu te beperken door eigenaren op te sporen die hun boot hebben achtergelaten en bij niet traceerbaar de boot te ruimen en het aanzicht van verwaarloosde boten terug te dringen. Door middel van aanmeldingen van particulieren of bedrijven zal een medewerker van verlatenboot naar de betreffende plek gaan om hierbij de boot volledig in beeld te brengen. Hierna zal de boot op de website worden geplaatst en gedeeld worden op social media. Bij het vinden van de eigenaar heeft deze de keuze om afstand te doen of zelf actie hierin te ondernemen. Mocht de eigenaar niet worden gevonden wordt deze in bewaring genomen door verlatenboot of wordt deze door de verantwoordelijke overheidsinstelling vernietigd. De boten waarvan afstand wordt gedaan of niet meer op eigenaar kunnen worden achterhaald zullen worden aangeboden bij bijvoorbeeld dagbestedingen, dan wel verkocht of gesloopt. Om ook in de toekomst dit probleem in de hand te kunnen houden, bieden wij hierin ook de mogelijkheid om zowel boten als buitenboordmotoren te registreren, bij verlatenboot. Met deze registratie kan de eigenaar aantonen dat men de eigenaar is, bij bijvoorbeeld verkoop of zodat gestolen spullen sneller kunnen worden achterhaald op eigenaar. Als extra kan een gps systeem worden aangeschaft voor beveiliging zodat de eigenaar een bericht krijgt bij diefstal.

afbeelding van René
René Ondernemer

Bedenker en uitvoerder van het plan om het zeer grote probleem achtergelaten boten en verwaarloosde boten op te lossen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 595 projecten