afbeelding van Brendy
Brendy Ondernemer

Verhip - Babykleding

Een baby bekent een nieuw leven, een nieuw begin, laat dit een goed begin!

Verhip, babykleding met een missie! Voor een baby willen we toch het allerbeste? En dat kan:

We deden gedegen onderzoek naar de textielketen. Precies daar waar de impact het grootst is, doen we het met Verhip anders. En daarin gaan we verder dan bestaande merken. 

Vaak wordt alleen gefocust op duurzame materialen en geode productieomstandigheden. Dat is absoluut de basis, want nog te weinig ouders weten hoe gevoelig jonge kinderen zijn voor (hormoonverstorende) chemicaliën die helaas ook vaak in kleding zitten. Wij zorgen daarom voor 100% biologisch katoen en goede productieomstandigheden. Dit garanderen we door alleen te werken met producenten die GOTS gecertificeerd zijn. Maar Verhip gaat verder dan dat. We investeren bewust ook in verbeteringen aan het begin en het einde van de textielketen. Van al het textiel dat wordt geproduceerd wordt 30% nooit verkocht en nog eens 30% wordt verkocht in de uitverkoop. En dan te bedenken dat voor elk T-shirt 2700 liter water en 7 eetlepels landbouwgif worden gebruikt. Dat kan anders. 

Verhip kleding is gebaseerd op een onderzoek onder ruim 200 ouders. Want wat blijkt? In die eerste maanden blijven de meeste spullen ongebruikt in de kast liggen. En door kraamcadeaus wordt die berg alleen maar aangevuld. Die spijkerbroek in maat 50 blijkt bij nader inzien toch niet zo zacht. En ook niet zo handig bij het verschonen. Ouders willen kleding die comfortabel is voor de baby en praktisch bij het aan- en uitkleden. Wij luisterden en ontwierpen een collectie met allerlei handigheidjes, zoals mouwen die met je kind meegroeien.Door aan te sluiten bij de wensen van de consument, een eeuwenoud principe, willen wij overproductie tegengaan. 

Bovendien is de kleding van Verhip van de beste kwaliteit en hoeft daarom nooit tot afval te leiden. Geef het door! Aan broertjes/zusjes, neefjes/nichtjes, kindjes van de buren/collega's... of geef het terug aan ons en wij zoeken een nieuwe ontvanger. Met onze unieke cadeau- en doorgeefdoos en eigen ansichtkaarten maken wij duurzame consumptie hip! En dat is vernieuwend in een wereld van snelle seizoenscollecties met een korte levensduur. 

Onze missie is simpel: elke pasgeboren baby verdient (minimaal) een setje van Verhip! Wij gaan door tot we dit bereiken. Doe je mee? Geef het door!

afbeelding van Brendy
Brendy Ondernemer

Mijn leven zag er een aantal jaren geleden heel anders uit. Ik werkte als manager bij een groot accountants- en advieskantoor. Als consultant kreeg ik te maken commerciële organisaties die de waarde van geld voorop hebben staan en graag willen leren hoe ze maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen. Maar ik werkte ook voor non-profit organisaties die zijn opgericht om waarde te creëren voor de maatschappij en juist willen leren hoe ze efficiënter kunnen omgaan met geld. Eigenwijs als ik kan zijn, was ik ervan overtuigd dat het niet altijd losse elementen moeten zijn, maar dat geld verdienen én goed doen voor de maatschappij ook samen kunnen gaan. Sterker nog, dat het de kern van je organisatie kan zijn! En toen bedacht ik me: ik kan in de rol van consultant of docent langs de zijlijn blijven staan, en deze boodschap overbrengen aan klanten, maar ik kan het ook zelf gaan doen! Zo kan ik aan het roer staan om mijn visie in de praktijk te brengen. Dus ik ging ondernemen vanuit mijn ‘waarom’ - be the change you wish to see in the world!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten