afbeelding van Nicoll
Nicoll Ondernemer

Vegxperience

Vegxperience is een reizende tentoonstelling die je ten volle laat ervaren hoe leuk en makkelijk het is om minder vlees te eten

Dat minder vlees eten een goede stap is voor je gezondheid en de planeet kan iedereen je intussen wel vertellen. Met Vegxperience gaan we daarom een stapje verder: we laten het ERVAREN. Van een Virtual Reality ontmoeting in een varkensstal tot een interactieve kaart met vegetarische restaurants, tot zwevende ballen vol methaangas - Vegxperience biedt alles om op een aansprekende manier het hoe en waarom van vega eten te leren kennen. De tentoonstelling zal in 2017 een grote tour maken langs Nederlandse festivals en beurzen. Ultimate goal: een plek op de Huishoudbeurs!

Van alle kleine dingen die je als consument kunt doen om een positieve impact te hebben is minder vlees eten veruit de effectiefste: je pakt vrijwel alle grote milieuproblemen ermee aan, spaart dierenlevens en helpt gelijk je eigen gezondheid. Het vleesminderen is de laatste jaren ook steeds makkelijker geworden door de enorme ontwikkeling in alternatieven. Toch staat vleesvermindering bij veel mensen niet bovenaan hun wensenlijstje en wordt vegetarisch eten nog vaak gezien als moeilijk of extreem. Het probleem? De informatie is bekend, maar spreekt niet tot de verbeelding! Met Vegxperience brengen wij daar verandering in. De impact die jouw manier van eten heeft aan de andere kant van de wereld, maken wij tastbaar in het hier en nu. We laten mensen zien wat vega eten in hun eigen leven kan betekenen en hoe ze eenvoudig en smakelijk de switch naar vega eten kunnen maken. Aan het eind wordt elke bezoeker uitgenodigd om gedurende 30 dagen een eigen minder-vlees uitdaging aan te gaan met het VeggieChallenge programma.

We hebben allereerst budget nodig om de tentoonstelling te bouwen. Een deel van de benodigde elektronica (tablets, videoschermen) hopen we (tweedehands) gedoneerd te krijgen of met korting aan te kopen. Ook hebben we budget nodig om te betalen voor de tour: vervoerskosten en eventuele staplaatshuur. We hebben vrijwilligers nodig die bezoekers van de tentoonstelling kunnen begeleiden. Ook zijn we op zoek naar verschillende soorten partners: - Beurzen en festivals die de tentoonstelling welkom heten - Bedrijven uit de foodsector die delen willen sponsoren - Designtalent om de tentoonstelling te ontwerpen

Een kort overzicht van wat Vegxperience te bieden heeft: - Een virtual reality blik in een varkensstal (met de film iAnimal, ontwikkeld door Animal Equality) - Een scherm waarop je een persoonlijke infographic kunt maken van de impact van je dieet, en die met je vrienden delen - Visualisering van de methaanuitstoot van een melkkoe in zwevende gasbollen. - Een showkoelkast met simpele vegaproducten die in elke supermarkt te vinden zijn - Praktische informatie over koken en gezond vega eten - Een interactieve kaart met alle vegetarische restaurants in Nederland - Een dietistenspreekuur waar je met al je voedselvragen terechtkunt - De mogelijkheid om direct in te schrijven voor het 30-dagen VeggieChallenge programma. De tentoonstelling zal onderdeel uitmaken van de Viva Las Vega´s Food Festivals en daarnaast een tour maken langs andere festivals en beurzen.

afbeelding van Nicoll
Nicoll Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten