afbeelding van Ilona en Alexander
Ilona en Alexander Ondernemer

Vegan Roadmap

De app Vegan Roadmap maakt de overgang naar een plantaardige leefstijl een leuk, verslavend spel waarmee iedereen kleine stapjes kan zetten.

Vegan Roadmap - Your way to a green lifestyle

Een plantaardige levensstijl is de sleutel voor een wereld waarin mensen gezonder leven, dierenleed niet bestaat en het milieu een stuk minder wordt belast. Steeds meer Nederlanders zijn zich bewust van de impact van onze (voedsel)keuzes op de aarde. Zelf merken wij dat onze vegan levensstijl vaak onderwerp is van gesprek en veel vragen oproept. Veel vrienden en collega’s zijn geïnteresseerd, maar wij konden nooit een goede bron vinden om naar te verwijzen die hen kan helpen overstappen. Je gedrag veranderen is al moeilijk genoeg, laat staan als je ook nog eens zelf op zoek moet naar allerlei informatie en recepten.

Een leuk en verslavend spel

Door het volgen van Vegan Roadmap wordt de overgang naar een plantaardige leefstijl een leuk en verslavend spel waarmee iedereen zich in staat voelt om kleine stapjes te zetten. Het is geen challenge waar je enthousiast aan start, maar afhaakt omdat het tempo te hoog ligt. Je kan niet zomaar in een maand je eetpatroon omgooien en dit daarna voor altijd volhouden. Daarom werken gebruikers van Vegan Roadmap in hun eigen tempo en in zelf te bepalen volgorde toe naar een (meer) plantaardige levensstijl. De nadruk ligt niet op het stoppen met dierlijke producten, maar het ontdekken van plantaardige alternatieven.

Wat je kan verwachten van de Vegan Roadmap...

De app bestaat uit een gepersonaliseerd overzicht met een duidelijk schema. Gedurende de ‘reis’ worden mensen geïnformeerd over de positieve gevolgen van een plantaardige leefstijl (en de negatieve van een niet-plantaardige leefstijl) en krijgen op een toegankelijke wijze recepten en alternatieven aangereikt. Van hulp bij het samenstellen van een boodschappenlijst tot hét recept voor de beste pannenkoeken zonder melk en ei. Van het leren over waar je je eiwitten en ijzer vandaan haalt tot het bereiden van vissige zeewierpaëlla. En van het vinden van de leukste vegan restaurants tot een buitengewoon lekkere maaltijd bereiden voor vrienden. Niet alles tegelijk, maar in kleine behapbare stapjes. Met het voltooien van opdrachten worden nieuwe onderdelen in de roadmap vrijgespeeld en zo brengen gebruikers onbewust hun gedrag naar een hoger level.

Vegan Roadmap wordt dé app en website waarmee elke bewuste consument advies en concrete ondersteuning krijgt op zijn/haar reis om compassievolle en duurzame (voedsel)keuzes te maken.

afbeelding van Ilona en Alexander
Ilona en Alexander Ondernemer

Hi! Wij zijn Ilona en Alexander. Ilona is sociaal geograaf, content creator en werkt als adviseur bij duurzaam advies- en ingenieursbureau Tauw. Alexander is programmeur, web developer en werkt als software engineer bij Bol.com. Wij leiden een gelukkig plantaardig leven. Met de Vegan Roadmap willen wij anderen inspireren om stappen te zetten richting een plantaardige leefstijl. Voor de planeet, de dieren en je eigen gezondheid.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 288 projecten