afbeelding van Nout
Nout Ondernemer

vanPlestik, je eigen plestik

In dit project onderzoeken we hoe plastic bedrijfsafval (van o.a. hotels en winkels) kan worden omgezet in hoogwaardige producten.

Plastic Afval

Doordat er steeds meer kunststof producten worden geproduceerd ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Ook in Nederland wordt een groot deel van de kunststof producten niet gerecycled, onder andere omdat het voor bestaande afvalverwerkers niet rendabel is om bepaalde stromen plastic verder in kwaliteit op te werken. Hierdoor leveren deze materialen nog steeds meer op in de verbranding of bij verkoop aan het buitenland. vanPlestik heeft zich tot doel gesteld om specifieke kunststof-afvalstromen direct in te nemen en te verwerken tot zinvolle producten, middels een eigen 3D-printer.

vanPlestik

De startup vanPlestik heeft een 3D printer ontwikkeld die speciaal is ontworpen om te werken met gerecycled plastic. Het gaat om een grote 3D printer waarmee objecten zoals stoelen of tafels te realiseren zijn. Het doel is uiteindelijk om met allerlei soorten plastic afval te kunnen printen. Zo kan plastic afval lokaal worden omgezet in nuttige objecten. Op die manier kan er waarde worden toegevoegd aan plastic afval. De techniek is nog erg nieuw dus er valt nog veel uit te zoeken rondom de 3D printer. vanPlestik werkt daarom samen met partners, bedrijven en organisaties om de techniek te optimaliseren.

Onderzoeksproject “vanPlestik, Je Eigen Plastic”

Recycling van plastic afvalstromen met 3D printer. In oktober 2018 start vanPlestik met een ontwerpend onderzoekstraject van minimaal 1,5 jaar. vanPlestik zal met het bedrijfsleven een model ontwikkelen voor het omzetten van plastic afvalstromen naar waardevolle, duurzame producten. 

afbeelding van Nout
Nout Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 290 projecten