afbeelding van Kim & Koen
Kim & Koen Ondernemer

Van zwerfafval tot meubelstuk

Ontwerpstudio Kim & Koen maakt betekenisvolle meubels door onder andere met zwerfmateriaal te werken.

Net als veel van onze generatiegenoten voelen we ons verantwoordelijk voor de toekomst. Voor ons project Motiv onderzoeken we hoe we als ontwerpers verantwoordelijkheid kunnen nemen voor alle zaken waar wij mee in aanraking komen, zoals materiaal en productieproces, maar ook functie en betekenis. 

Met onze Motiv fietsaanhanger en Motiv mobiel struinen we door Breda op zoek naar mooie grondstoffen. Hoe langer we met dit project bezig zijn, hoe meer mensen van onze behoefte aan bruikbaar materiaal weten. We merken dat er steeds meer mensen zijn die aan ons denken als ze van materiaal af willen. Dat vinden we natuurlijk super fijn! Dus het particulier aanleveren van materiaal blijven we zeker faciliteren, het geeft ons de kans unieke producten te maken. Maar wat we ook interessant vinden, is om met grotere partijen samen te werken. We kunnen ons voorstellen dat er bedrijven zijn met interessante, bruikbare, afvalstromen die met ons samen willen werken. Wij werken vooral met hout en metaal. Mocht je nu denken 'Ik heb een bedrijf met een interessante afvalstroom' of 'Ik werk bij een bedrijf die een interessante afvalstroom heeft', dan zouden wij het hartstikke leuk vinden als je contact met ons opneemt!

Onze droom? Een werkplaats / materialenhaven (voor al het zwerfmateriaal dat we vinden en krijgen) / atelier in het buitengebied met genoeg ruimte voor interessante samenwerkingsprojecten met gelijkgestemden, of dat nou kunstenaars, ontwerpers, bedrijven of ondernemers zijn uit een heel andere sector! We hopen dat er op die plek, waar we ook ons huis willen bouwen van zwerfmateriaal, een community ontstaat die een positieve invloed heeft op de wereld van morgen.

afbeelding van Kim & Koen
Kim & Koen Ondernemer

Kim & Koen is een ontwerpstudio met een werkplaats in Breda. Kim Spieringhs en Koen van Dommelen maken betekenisvolle ontwerpen waarbij het gebruik van zwerfmateriaal een belangrijke rol speelt.

Update

We hebben een werkplaats! Na lang zoeken is er een ruimte op ons pad gekomen waar we heel erg enthousiast over zijn. Begin april hebben we de sleutel gekregen en nu zijn we druk bezig met de ruimte naar onze wensen inrichten, maar binnenkort is iedereen er welkom!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten