afbeelding van Florian
Florian Ondernemer

Van prostituee naar office manager

beroepsopleidingen voor Devadasi meisjes

In het Bellary District in India leiden veel jonge meiden een vreselijk leven. Hun ouders zijn straatarm en zien zich genoodzaakt hun kinderen te laten werken in steengroeven of mijnen. Meisjes krijgen door het verboden Devadasi systeem te maken met één van de ergste vormen van kinderarbeid: kinderprostitutie. Deze culturele traditie offert vrouwen en zelfs jonge meisjes aan de tempel wat in de praktijk betekent dat zij gedwongen worden om als prostituee te werken. Slecht betaald, gevaarlijk werk waaruit ze niet kunnen ontsnappen. Juist deze meisjes willen we helpen met praktische beroepsopleidingen en begeleiding naar eerlijk en veilig werk.

Doel is om vanaf 2013 in drie jaar tijd 450 kwetsbare meisjes een beroepsopleiding te bieden en succesvol te begeleiden naar betaald en eerlijk werk in een veilige omgeving. Hierbij gaat het om 3 opleidingen: jeansproductie, office management en ambachtelijk werk. Ook is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en computerles.

In het Indiase Bellary District is kinderarbeid aan de orde van de dag. Veel kinderen stoppen vroegtijdig met school en belanden in een spiraal van slecht betaald en gevaarlijk werk, criminaliteit en agressie. Veel meisjes worden nog vóór hun puberteit ingewijd in het leven als Devadasi en gedwongen tot prostitutie.

Om te voorkomen dat meisjes na hun vakopleiding alsnog worden uitgebuit helpen we ze om thuis of in zogenaamde “coöperative units” (een soort wijkcentra) te werken, met steun van de lokale overheid. Goede afstemming op de vraag van het lokale bedrijfsleven zorgt voor voldoende opdrachten en werkgelegenheid onder faire omstandigheden.

Terre des Hommes Nederland voert dit project uit met haar lokale Indiase partner SNEHA die strijdt tegen uitbuiting van vrouwen en kinderen uit Devadasi gezinnen. Financiële steun voor dit project en contact met bedrijven via VDWVM die mogelijk kunnen bijdragen aan lokale werkgelegenheid voor deze jongeren zijn van harte welkom.

afbeelding van Florian
Florian Ondernemer

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2013

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten